Fotomuntatge entre una imatge dels Mossos d'Esquadra i un gos

Cop dels Mossos contra el maltractament animal sense precedents: 400 animals rescatats

La policia ha aconseguit rescatar 400 cadells

Ja fa més de tres anys que la Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil treballen en un operatiu contra el maltractament animal. Des que es va iniciar, s'han rescatat 400 animals de companyia i s'han detingut 13 persones.

Segons ha informat Betevé, es tracta d'una de les operacions més importants que s'han fet a l'Estat fins ara. Doncs, fins ara, hi han intervingut 180 agents.

Més de 400 animals rescatats

És una de les xarxes de comerç il·legal més grans del país. La xarxa connectava Madrid, Barcelona, Andorra i els països de l'est d'Europa. Fins ara, tres anys després que es va començar la investigació, s'han rescatat més de 400 animals.

La majoria dels animals són gossos. Concretament, se n'han rescatat 370, però també hi ha gats, fures i algun linx, segons ha explicat el mitjà esmentat.

El principal focus de la investigació va ser una botiga situada a l'Eixample, Bitxets, on es van trobar 33 gossos en molt males condicions i, fins i tot, alguns morts. Actualment està tancada.

Ara, la investigació realitzada pels cossos de seguretat ha permès aturar 13 persones. A aquestes se les assetja de maltractament, estafa, blanqueig de capital i falsedat documental.

Els feien criar en il·legals

Segons indica el comunicat emès pel cos dels Mossos d'Esquadra, l'organització criminal feia servir diversos mètodes per a la recaptació d'animals. Totes elles infringien les lleis.

Segons s'ha pogut saber, la xarxa importava els animals de països de l'Est d'Europa, però també feia criar els domèstics en vivers il·legals. Criaven en centres il·legals administrats pels mateixos investigats, i compraven cries a través de les xarxes socials.

Un cop criats, posaven a la venda tots els animals, no importava si estaven sans, malalts o incubant malalties. A més, per certificar que era un mètode fiable, hi havia una veterinària que signava els informes. Aquesta era l'encarregada d'ensenyar al'organització com podien dissimular o ocultar els problemes que tenien els animals, i signar les cartilles sanitàries.

Segons han indicat, el 20 de setembre passat van realitzar 12 entrades a diferents punts de Catalunya. Uns registres que van permetre que es rescatessin 400 animals. Ara, aquests han estat rescatats i repartits en diferents protectores i particulars per poder-los criar.