Primer pla de l'esquena d'un Mosso d'Esquadra amb uniforme

Els Mossos alerten de la perillosa estafa que circula per Catalunya: «T'ho demanen»

Ves amb compte amb aquesta estafa que alarma la policia

Les estafes no paren de créixer al nostre país. Per això, és freqüent que els Mossos d'Esquadra ens alertin a través de les xarxes socials de les diferents estafes que hi ha avui dia. Moltes són suplantacions d'identitats d'empreses, institucions o organitzacions que fan que l'estafa sigui més creïble, aprofitant-se de la innocència de la gent.

La realitat és que els Mossos d'Esquadra sempre estan alerta d'aquestes estafes. Són diverses de les que han informat: phishing, robatoris tradicionals, suplantació d'identitats, etc. Aquest dijous, la policia catalana ha tornat a informar d'un cop nou, una estafa que ja havia circulat.

Torna l'estafa del fals fill

Tot i que és una estafa que es dona sovint, els Mossos han tornat a alertar la població. Hi ha diversos ciberdelinqüents que operen amb aquesta tècnica. Una tècnica que pot afectar qualsevol.

Mitjançant el seu compte de Twitter, han compartit una captura de pantalla amb l'SMS que envien els estafadors.

«Només per avisar-te el meu telèfon s'ha trencat. En tinc un de nou, mare. Pots enviar-me un missatge a través de WhatsApp? No puc trucar», indiquen mitjançant un SMS.

El problema per a l'estafador arriba quan la persona no té fills, que la persona no cau a la trampa. Tot i això, la policia catalana ha recomanat no fer clic al link que adjunten amb el missatge, ja que, a través d'ell, et poden robar dades.

Muntatge fotogràfic entre una imatge d'una agent dels Mossos d'Esqaudra i una estafa de phishing
Es fan passar pel teu fill. | Twitter, @mossos, Atstock Productions

«Et demanen diners»

«Torna l'estafa del fals fill que se li ha trencat el mòbil i et demana que li donis diners a través d'un altre telèfon. El problema per a l'estafador és quan la víctima no té fills, com en aquest cas», alerten.

D'aquesta manera, la policia sempre recomana desconfiar i difondre el missatge per avisar els col·lectius més vulnerables. Recentment, també han informat de l'estafa del fals revisor. Es tracta d'una tècnica on els estafadors es presenten al teu domicili sense haver-ho notificat amb anterioritat.

«Per evitar ser víctima de l'estafa del fals revisor, assegura't bé que reps la visita d'un tècnic oficial. Et donem uns consells», han informat amb una imatge amb els consells.

  1. «Van a cases de gent gran i es fan passar per una empresa de subministraments».
  2. «Amb una excusa distreuen la víctima per robar-li diners, joies o objectes de valor».
  3. «Abans d'una revisió oficial, han d'avisar. Truca a l'empresa abans d'obrir per confirmar».

Per evitar que aquest mètode afecti diverses persones, els Mossos demanen seguir aquestes recomanacions, a més de trucar al 112 si se sospita ser víctima d'aquest cop.