Muntatge fotogràfic entre una imatge d'una agent dels Mossos d'Esqaudra i una estafa de phishing

Els Mossos alerten de l'estafa que corre a Catalunya: «No ho facis!»

Els agents avisen del darrer cop dels ciberdelinqüents

Els Mossos d'Esquadra tenen per costum estar atents a les estafes que poden afectar la nostra societat. A més, alerten la població dels cops més fraudulents i indiquen els passos que han de seguir per evitar ser víctima.

Ara, un nou avís de la policia catalana ha tornat alertar la població. Aquest cop per una nova estafa que circula per Catalunya. I és que, són molts els fraus on podem caure si no vigilem.

En aquest cas, parlem d'una nova estafa on se suplanta la identitat de l'Agència Tributària. D'aquesta manera, et passen un link i aprofiten per robar-te diners.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

L'estafa de l'Agència Tributària

Els Mossos han tornat alertar d'una estafa. I és que, es tracta d'una estafa que està agafant força a Catalunya. A través d'un 'SMS' t'ho poden robar tot.

«Campanya d'SMS on suplanten l'Agència Tributària i et diuen que tens un problema amb la declaració. Volen que accedeixis a una pàgina web fraudulenta on et demanen imatges del DNI i la nòmina. No ho facis, és una estafa», informen a través del compte de Twitter.

Per fer l'estafa, els ciberdelinqüents es fan passar per l'Agència Tributària, que és fals. I així aconsegueixen accedir a les teves dades de manera ràpida i fàcil.

Per això, els agents expliquen que si reps el missatge a través d'un SMS no ho facis, no es tracta d'un avís oficial. En aquest cas, amb una gran probabilitat, es podria tractar d'una estafa. Per això, més val prevenir que guarir.

El col·lectiu de la gent gran, el més vulnerable

Aquesta darrera estafa se suma a les múltiples que els Mossos han anat informant. Tot i que se les enginyen per estafar tothom, el col·lectiu de la gent gran està sent el més vulnerable. S'aprofiten de la vulnerabilitat que tenen amb la tecnologia per accedir a totes les seves dades.

Ara, a través d'una trucada, suplanten la identitat del Departament de Salut i indiquen que t'has de posar la 4a dosi de reforç, mentre t'intenten piratejar el mòbil.

«Alerta! Criden suposadament de Salut per a la 4a dosi de reforç. Us demanaran: mail, adreça, etc. i un codi que us enviaran per SMS (per hackejar el mòbil)», ha alertat un usuari a través de Twitter.

«Si no els ho dones, tallen la trucada. Aviseu gent gran, sobretot», ha publicat.

Amb l'arribada de la tardor, són moltes les persones del col·lectiu d'edat avançada que esperen la trucada del centre de salut per ser vacunades. És per això que es demana extremar la precaució i difondre l'avís.