ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma gairebé 20.000 nous contagis i 401 defuncions més per coronavirus

Important cop dels Mossos a la distribució de la droga per la venda al detall a Barcelona

La policia catalana ha desarticulat tres narco grups que abastien la droga, sobretot cocaïna i marihuana, a l'àera metropolitana per la seva venda al carrer i en pisos | S'han detingut 45 persones

Els Mossos d’Esquadra han explicat aquest dimarts, en una nota de premsa, ha donat detalls de l’operació que el passat dimarts, 11 de desembre, van explotar i que va permetre, segons han explicat, un entramat de grups criminals dedicat al tràfic de drogues de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, sobretot, a l’Hospitalet i a Sant Adrià de Besòs. 

La investigació ha estat liderada per la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona i la col·laboració de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Sant Martí, a tocar d’un dels punts on més es movia una de les branques d’aquest entramat. Es tracta de tres narco organitzacions que de manera independent eren els encarregats del subministrament de la droga que després es venia al detall als carrers de Barcelona.

En l’operatiu, que va portar el nom de Popeye —que era el sobrenom d’un dels detinguts, per la seva aparença física semblant al personatge Popeye— va permetre detenir 45 persones, intervenir 25 quilos de cocaïna, 5 quilos de marihuana i 500 plantes de marihuana així com haixix i drogues de síntesi. 

La perillositat del grup desarticulat pels Mossos es va poder confirmar en els escorcolls. La policia hi va trobar quatre armes de foc i munició. En totes les entrades, que van superar la trentena, es van decomissar 96.174 euros en metàl·lic. Les entrades les van fer, als pisos dels líders de la banda, el Grup Especial d'Intervenció (GEI) dels Mossos.

Una investigació del carrer fins a les organitzacions que subministren la droga

Segons han detallat els Mossos, la investigació Popeye es va iniciar al mes de març quan els Mossos van detectar diferents punts de venda i distribució de drogues, principalment cocaïna i marihuana, als barris del Besòs de Barcelona i de la Mina de Sant Adrià de Besòs.

Una de les particularitats d’aquests punts de venda és que eren a la via pública, en places o carrers, o directament des dels seus domicilis, però en cap cas hi permetien el consum a l’interior, per tant, no es tractava dels coneguts narcopisos.

Tot i que entre les persones que controlaven els punts de distribució no tenien relació entre ells, sí que els Mossos van poder comprovar que tots s’abastien de la mateixa persona. Els investigadors van comprovar que els diferents punts de distribució detectats es nodrien de les drogues que els facilitaven tres organitzacions criminals assentades en diferents punts de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Aquestes organitzacions eren independents en infraestructura i no tenien cap relació entre elles, i cadascuna des del seu territori distribuïa les drogues, principalment cocaïna i marihuana, a diferents venedors de l'entorn metropolità per la seva venda al detall.

Tres organitzacions que abastien droga a tota l’àrea metropolitana

Els investigadors van determinar que una d’aquestes organitzacions operava des de l’Hospitalet de Llobregat i Sant Andreu de la Barca i que estava composta per tretze persones de nacionalitat peruana.

Aquest grup introduïa la cocaïna a l’Estat fent servir mules per posteriorment distribuir-la a Catalunya per la seva venda final. Els Mossos també van detectar un segon grup integrat per quatre persones d’origen dominicà, els quals s’encarregaven d’aconseguir cocaïna de diferents subministradors per a distribuir-la als diferents venedors finals.

I finalment també van determinar l'existència d'una tercera organització criminal composta per deu persones de nacionalitat espanyola, els quals principalment es dedicaven nodrir de marihuana a venedors finals. Aquesta provenia de plantacions pròpies que l'organització disposava a Lliçà de Vall i Sant Celoni on estava assentada, encara que alguns dels membres tenien els seus domicilis a Sant Adrià de Besòs.

Dels 45 detinguts, 12 han ingressat a presó

El passat 11 de desembre es va establir un operatiu policial que va permetre detenir 45 persones —33 homes i 12 dones— i realitzar 37 entrades i escorcolls als domicilis dels detinguts a Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Lliçà de Vall, Fogars de Montclús, Sant Andreu de la Barca, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat.

Al cap de dos dies, el 13 de desembre, 32 dels arrestats van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció 5 de Barcelona i la resta van quedar en llibertat pendent de ser citats a declarar davant el jutge com a investigats. Dels que van passar a disposició judicial, dotze van ingressar a presó i els altres van quedar en llibertat amb càrrecs.


Comentaris

envia el comentari