Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Desaparegut a Lleida

Alerta dels Mossos per trobar un home desaparegut en les últimes hores a Catalunya

L'home va marxar de casa sense mòbil, documentació ni diners

Commoció davant la desaparició d'un home, del qual no se'n sap res des d'ahir diumenge, dia 12 de juny. Les autoritats informen que va desaparèixer a la ciutat de Lleida i, fins al moment, els familiars i amics no n'han tingut cap notícia.

Els Mossos d'Esquadra estan buscant i investigant la desaparició d'un home a la capital del Segrià aquest diumenge, 12 de juny. L'home es diu Martín, de complexió normal, ulls foscos i cabell una mica canós i curt.

A més, en el moment de la desaparició duia una motxilla del Futbol Club Barcelona. Martín, va marxar del seu domicili sense mòbil, sense diners i sense documentació personal, fet que dificulta encara més la seva cerca. 

Els Mossos demanen col·laboració ciutadana

La policia catalana ha fet una crida a través del seu compte de Twitter i demana col·laboració ciutadana davant qualsevol notícia que algú pugui tenir sobre Martín.

«En Martín va desaparèixer el dia 12 de juny a Lleida. Ajuda'ns a trobar-lo», ha publicat el cos de policia a les seves xarxes socials oficials. 

Així, el número de telèfon d'emergència 112 és l'indicat per posar-se en contacte si alguna persona sap quelcom de l'home.

Com actuar davant la desaparició d'un familiar

Els Mossos d'Esquadra informen que, en el cas que un familiar hagi desaparegut, cal denunciar-ho a la policia.

Aquest pas sembla molt obvi, però no està de més recordar-lo. A Catalunya, es pot denunciar des de qualsevol comissaria del Cos dels Mossos d'Esquadra o de les policies locals.

És molt necessari que en el moment de la denúncia intentem aportar el màxim d'informació possible de la persona desapareguda per, així, facilitar als professionals la seva cerca:

  1. Fotografia recent.
  2. Descripció detallada.
  3. Característiques físiques i trets diferencials.
  4. Roba que portava en el moment que va desaparèixer. 
  5. Dades identificatives com el Document Nacional d'Identitat.
  6. Informació rellevant tant de la desaparició com sobre la persona desapareguda.

Un cop feta la denúncia i aportada tota la informació requerida, s'iniciarà una investigació per aclarir si la desaparició ha estat voluntària, accidental o forçada.

A més, es posaran en marxa tota una sèrie d'actuacions dirigides per a la localització de la persona que es troba en parador desconegut.