Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Montse, la germana de Xavier Sala i Martín.

Mor Montse, la germana de l'economista Xavier Sala i Martín

Montse Sala i Martín ha mort després d'una llarga lluita contra el càncer

Dol a Catalunya després de conèixer-se la mort de Montse, la germana de l'economista Xavier Sala i Martín, amb 57 anys. Ha mort aquesta matinada, víctima d'un càncer contra el qual feia temps que lluitava. L'economista i professor a la Universitat de Columbia ha fet pública la notícia a través del seu compte de Twitter. 

[tweet]1536269686194716677?s=20&t=GO81CbnbJ4ixCrro7Fkp_Q[/tweet] 

Les xarxes socials s'han omplert ràpidament de missatges de condol i de suport a la família. «Que la terra li sigui lleu. Ànims a la família». «Els que l'hem coneguda sabem que ha estat una persona extraordinària. Bon viatge pels guerrers que al seu poble són fidels, Montse Sala i Martín». «No és just, però els records i l'amor mutu sempre hi seran. Una abraçada i força a tota la família». «Tothom a Cabrera de Mar se l'estimava moltíssim per tota aquesta energia, amor, implicació amb el poble i la seva gent». 

L'alcalde de Cabrera de Mar, d'on Montse era natural i on havia estat regidora de l'Ajuntament, ha mostrat el seu condol a través de les xarxes socials. «La teva pèrdua només és equiparable al gran record i exemple que ens deixes. Gràcies per tot, gràcies per tant. Sempre als nostres cors». També se n'ha volgut acomiadar l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. «El meu condol a tota la família. Em sap molt de greu». 

[tweet]1536291821265068032?s=20&t=CaOp6Asz-dexslJdV6IWMw[/tweet] 

Havia deixat l'Ajuntament

Montse Sala i Martín havia estat responsable de les Regidories de Gent Gran, Esports i Mobilitat per JxCat a l'Ajuntament de Cabrera de Mar des de l'any 2019. El passat 30 de juny del 2021, acabava renunciant a l'acta de regidora al·legant motius personals. 

Imatge de Montse Sala i Martín.
Montse Sala i Martín va renunciar l'any passat a l'acta de regidora. | Ajuntament de Cabrera de Mar 

El seu càrrec el va passar a ocupar Òscar Fernández i Cuñado, del mateix grup municipal. Durant la sessió plenària, Jordi Mir, l'alcalde del municipi, va agrair la feina realitzada per la regidora al llarg del seu mandat. 

Presidenta d'una associació contra el càncer

Montse estava al capdavant de l'Associació MUSA per la lluita contra el càncer, que pretenia ajudar i donar suport a les persones que estaven patint aquesta dura malaltia.

Davant d'un procés complicat, marcat per la solitud, ple d'incerteses i pors, Montse Sala i Martín va decidir engegar aquesta associació, que tenia com a objectiu la investigació de la malaltia i ajudar a pacients amb càncer i els seus familiars. L'associació permet ajudar a través psicològicament o econòmica, o a través de la donació de cabell o material.