Muntatge amb fotos de la víctima i el botxí

Crim entre camioners a Espanya: va morir per defensar a la seva companya

Un comentari despectiu cap a una transportista va desencadenar una baralla que va acabar en tragèdia

Lucian Boboc portava tota una vida al volant del camió i era molt estimat pels seus companys de professió. El passat cap de setmana va tenir el seu últim gest de solidaritat cap a una companya, que li va costar la vida, perquè instants després va ser apunyalat mortalment per un altre camioner.

El responsable del crim, un home de 29 anys, ha estat detingut per la mort de Lucian i per ferir a un altre company. La baralla va tenir lloc a la Jonquera, a Girona, a la frontera d'Espanya amb França. Tot va començar amb una frase despectiva: «Ets un drap».

Els tres es coneixien

Els protagonistes d'aquesta història són Adrian Claudiu Baicu, Lucian Boboc i Daniel Popa. Els tres són camioners, i també els tres, són naturals de la mateixa regió de Romania, Arges. Els tres es van discutir el passat dissabte a la nit, i la pica-baralla va acabar amb un mort i un ferit.

Segons les primeres investigacions, Adrian va molestar a una companya transportista i Lucian i Daniel van sortir a defensar-la. L'agressor els va atacar amb una arma blanca que portava amagada i va intentar fugir immediatament, però va ser interceptat per la policia poc abans de sortir del país en direcció a l'Estat francès.

«Ets un drap»

Les dues víctimes de l'atac estaven sopant a la gasolinera juntament amb Mónica, quan l'agressor es va acostar per parlar amb ella. Ell l'havia estat assetjant a través de Facebook i ella l'havia bloquejat. Aquella nit, a la gasolinera Shell, li va deixar anar alguns comentaris, però ella el va ignorar i va continuar sopant amb els seus companys.

Va ser llavors quan Adrian li va dir que era «un drap i em pixo sobre de tu». En la cultura romanesa, la paraula «drap» és concebuda de manera despectiva, motiu pel qual la resta de companys li van recriminar l'actitud. A partir d'aquí, els fets es van desencadenar amb molta rapidesa.

'Us mataré a tots'

Adrian va agafar el seu telèfon i va començar a gravar el grup de camioners mentre cridava «us mataré a tots, us cremaré, no passareu d'aquesta nit». Els companys li van demanar que se n'anés, i així va ser. L'home es va dirigir al seu vehicle, una furgoneta de mercaderies, però va tornar instants després visiblement enfadat.

Va ser llavors quan Lucian i Daniel es van aixecar i es van dirigir cap a ell per evitar un atac. El primer va aixecar el braç per fer-lo retrocedir i Adrian li va clavar una punyalada mortal al cor. Un altre company ho va veure i va cridar perquè Daniel s'apartés, tot i que no va poder evitar dues ferides al tors.

L'assassí va mirar de fugir

Adrian Baicu va agafar la seva furgoneta amb la intenció de travessar la frontera i fugir cap a França. Conduïa sota els efectes de l'alcohol i durant la fugida va rebentar una roda de la furgoneta. Just abans de creuar la frontera va ser detingut pels Mossos d'Esquadra.

La policia va precintar la seva furgoneta, que estava tacada de sang. L'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos va obrir diligències per aclarir els fets i, gràcies a una descripció física i de la furgoneta, va detenir l'agressor, que ara s'enfronta a càrrecs per homicidi i temptativa d'homicidi.

Imatge de la furgoneta de l'assassí, tacada de sang i precintada
Imatge de la furgoneta de l'assassí, tacada de sang i precintada | Cedida

Un home problemàtic

El presumpte autor dels fets és un home problemàtic que ja havia causat diversos aldarulls anteriorment. En el moment de l'crim anava visiblement borratxo. Pel que fa als ferits, van ser atesos ràpidament pels serveis d'emergència, però no van poder evitar la mort de Lucian. L'altre individu, ferit, es recupera a l'hospital.

Els Mossos d'l'Àrea d'Investigació Criminal estan a càrrec de les investigacions, i la seva intenció és reunir totes les proves possibles per presentar-les davant el jutge. El detingut no ha volgut donar explicacions a la policia, i en les següents hores passarà a disposició judicial.