Fotomuntatge amb Rafael Moral, jove de 24 anys mort en un accident de trànsit el 2017.

«Seguim lluitant»: El crim sense càstig de Rafael, de 24 anys, i la seva parella de 18

Els familiars del jove segueixen demanant justícia quatre anys després de la seva mort

Els accidents de trànsit solen protagonitzar les notícies de gairebé tot l'any. En molts casos, són successos on es produeixen víctimes mortals que agafen les famílies desprevingudes. Tot i això, s'apliquen algunes penes per als culpables, si n'hi ha, encara que de vegades no s'acaba fent justícia. 

Rafa Moral, jove motorista de 24 anys, va morir el 8 de gener de 2017 quan anava amb la seva parella en moto. Un cotxe els va atropellar a Ribatejada, a la Comunitat de Madrid. Segons la seva família, no es va fer justícia i la seva mort ha quedat impune. 

Després de quatre anys, els pares de Moral creuen que el culpable de la mort del seu fill es passeja tranquil·lament pel carrer. L'únic que volen és que el conductor del vehicle contrari pagui pel que va fer.

Sobretot, perquè segueixen defensant que la investigació sobre l'accident va estar plena d'irregularitats. Ho han volgut recordar en una entrevista que han concedit al canal de Youtube 'Justícia Social Espanya'. En ella deixen bastant clar que tot el procediment va estar ple d'errors i que seguiran lluitant per un altre judici.

«Seguim lluitant després d'un llarg i dur camí de més de 50 mesos perquè es faci justícia pel meu fill Rafita, que va morir en un sinistre vial. Un conductor va envair el seu carril i encara no s'ha fet justícia perquè els informes presentats davant l'autoritat judicial eren plens d'irregularitats, mentides i manipulacions», afirma la mare, Carmen Castro. 

Uns informes que foren enviats per part de dos agents de trànsit de Paracuellos (Madrid) i del GIAT de l'Agrupació de trànsit.

El pare també explica que els cossos del fill i de la seva parella podrien haver estat moguts. Això és el que es podria observar en les fotografies dels informes, en els quals apareixen desplaçats.

 

El judici sobre l'accident va quedar en res

Aquell dia, els joves circulaven amb una Honda CBR 1000 per la madrilenya M-113. Al quilòmetre 27 van ser colpejats per un Lancia blau, cop que els va matar a l'acte.

Aleshores, el sinistre va ser jutjat pel Jutjat d'Instrucció Número 4 de Torrejón d'Ardoz. La magistrada va acabar decretant el sobreseïment de la causa. Es va basar en els informes del forense i l'atestat de la Guàrdia Civil.

Tot i que els informes eren clarament incerts, són els que es van tenir en compte. En el croquis de l'accident fet per la Guàrdia Civil, per exemple, només s'indicava la velocitat amb què circulava Rafa, però no mencionava res del cotxe implicat.

Tampoc es recull el testimoni de la dona que teòricament conduïa el vehicle, encara que finalment alguns testimonis van identificar la figura d'un home com a conductor.

L'únic que recull l'atestat policial és que Rafael va incomplir els articles 45.1 i 29.15B del Reglament General de Circulació. Aquests es refereixen als límits de velocitat i d'avançament en un canvi de rasant. Anava massa ràpid, és l'únic que van saber dir els agents de la Guàrdia Civil al seu pare.

 

Els motius que van causar l'accident per a la família de Rafa

Segons la família de Rafa, les causes de l'accident no poden ser més clares i el culpable és el conductor del vechile. La mare assegura que «no reunia les mínimes exigències físiques i psicològiques i que, a més, tenia el carnet de conduir caducat». Per aquest motiu, esperen que hi hagi una nova investigació que permeti fer justícia.