Fotomuntatge de Zoraida i Emilia i un cotxe de policia

Emilia i Zoraida, les nenes que el seu pare busca des de fa sis anys

Antonio Martínez va ser enganyat per la seva parella, que va segrestar les nenes

Antonio Martínez era propietari d'una empresa de construcció que va haver de declarar en concurs de creditors el 2009. Llavors va conèixer Simona, una jove de 24 anys que va acudir a ell per a demanar-li feina i van acabar tenint una història d'amor.

Tot anava bé, encara que els amics d'Antonio l'avisaven que la diferència d'edat podria ser decisiva en un futur. Aleshores, ell tenia gairebé 40 anys, pràcticament el doble d'edat que ella, però van tenir dues filles: Zoraida Rocío i María Emilia.

Antonio va començar a tenir problemes en la relació amb Simona després de la crisi econòmica, i per desgràcia no s'equivocava. L'estiu de 2015 va ser l'últim que va veure les nenes, i des de llavors està fent tot el possible per a recuperar-les.

Simona era de Romania i sovint viatjava a aquest país Zoraida i Emilia perquè els avis poguessin gaudir d'elles. L'empresari sempre va veure amb bons ulls que la seva parella conreés aquesta relació, tot i que hi havia alguns detalls que el desconcertaven.

«Hi havia algunes coses de la seva família que no m'agradaven, com la creença extrema en el catolicisme ortodox. Obligaven les nenes a aixecar-se a les sis del matí per anar a resar», comenta al diari 'La Razón'.

No obstant això, va donar prioritat al fet que les nenes coneguessin els costums de la seva família materna, sobretot perquè això feia feliç Simona. «Entenia que era més important que passessin temps amb la seva família d'allà, ja que la resta de l'any eren a Espanya».

Antonio va portar la seva parella i les nenes a l'aeroport el 13 d'agost de 2015 i mai va pensar que no les tornaria a veure. No havia tingut cap problema amb la mare d'Emilia i Zoraida, així que pensava que la seva relació era igual de sana que sempre.

Zoraida sabia que la seva mare la segrestaria

Antonio Martínez vol deixar clar que l'episodi que va patir és un segrest, tot i que l'autora d'aquest sigui la seva exparella. Zoraida es va adonar que passava alguna cosa estranya quan va veure que la seva mare preparava més equipatge del compte.

«Papi, mare està fent moltes maletes per a les vacances», va dir a l'empresari. Aquest va pensar que era normal, ja que Simona solia viatjar amb prou equipatge per a portar regals als seus pares.

L'afectat fa sis anys que no veu les seves filles i està completament desesperat perquè no troba cap solució. No entén el motiu pel qual la mare el va separar d'elles, ja que mai van tenir problemes com a parella.

«Hi va haver un gest que em va quedar gravat: quan anaven cap a la porta d'embarcament, la Simona es va girar i em va mirar. Ella ja sabia que jo no tornaria a veure les meves filles», declara visiblement indignat.

«Ningú dicta una ordre de cerca i captura»

Antonio explica com Simona va aconseguir enganyar-lo durant els primers dies per a guanyar temps i perquè no truqués a la policia. Van parlar per WhatsApp durant els tres primers dies, entre altres coses perquè Zoraida té diabetis tipus 1.

L'empresari va comentar a la mare de les nenes que reservaria els llibres per al proper curs escolar i aquí va notar una cosa estranya. «Em va dir que no tingués pressa, que ja els recolliria ella», afegeix l'home. Aleshores només faltaven 24 hores perquè li donés la terrible notícia.

L'endemà li va trucar i li va dir: «No et preocupis pels llibres, perquè no tornarem. Les he parit jo i són meves».

«Em vaig quedar dues o tres hores en xoc i després vaig anar a la comissaria a denunciar el que havia passat». En aquell moment va començar una batalla judicial que encara no ha acabat.

Antonio s'ha desplaçat a Romania fins en sis ocasions per a intentar parlar amb la mare i fer que entri en raó. No ha aconseguit res, però no perd l'esperança perquè els advocats són molt optimistes.

«La justícia m'ha donat la raó després dels onze recursos que ha presentat ella. També hi ha una comissió rogatòria, però ningú dicta una ordre de cerca i captura».