Cristian, el futbolista de 21 anys que ha mort mentre tenia 2 metges a prop

Els fets, que van passar el 2018, s’han dut ara a judici per una negació del deure de socors

Els metges del Centre de Salut del poble li van negar l'assistència | Cedida

 

La mort del jove de 21 anys Cristian Paniego al municipi de Corral de Almaguer, a Toledo, ha tornat a sortir a la llum després que un jutjat instruís una causa per denegació de socors, ja que dos metges es van negar a anar fins on es trobava el jove per atendre’l.

Els fets es remunten al 26 de gener de 2018, quan el jove estava jugant un partit de futbol en un poliesportiu municipal de Corral de Almeguer. El noi es va desplomar de forma sobtada, va estar inconscient durant una bona estona i els seus companys van anar a buscar ajuda al centre mèdic més proper, que es trobava a dos minuts en cotxe, però se’ls va negar l’ajuda. Finalment, més de mitja hora després va arribar una ambulància però el jove ja estava molt greu i el va dur a l’hospital. Però va morir a l’estona, després d’haver patit dos infarts més.

Denegació del deure de socors

A causa d’aquests fets, ara un jutjat de la zona ha instruït una causa per denegació del dret de socors, ja que dos metges es van negar a desplaçar-se fins al lloc dels fets per atendre el jove. Segons van explicar els seus companys, ells sabien que en Cristian tenia una cardiopatia asimptomàtica de la qual es revisava periòdicament, per això van decidir anar a buscar ajuda. Tres dels seus companys es van desplaçar en cotxe fins al Centre de Salut del poble, que es troba a només 2 minuts, a uns 650 metres de distància.

En arribar al centre els metges els van informar que no podien marxar d’allà, perquè l’altre equip que tenien estava realitzant un servei a l’exterior i ells no podien deixar el recinte sense metges. A més, van argumentar que no tenien el vehicle oficial, al que els joves es van oferir a portar-los en cotxe fins al poliesportiu i es van negar al·legant que el cotxe que disposava de l’equip necessari estava a un poble proper. La mare d’en Cristian també es va desplaçar al lloc dels fets, però la negativa dels metges es va mantenir, al·legant que, segons el seu protocol, no podien deixar el centre buit.

Finalment una ambulància va aparèixer al lloc dels fets, però ja era tard | Archivo

 

Va arribar una ambulància al lloc dels fets

Finalment, va arribar una ambulància a les 20.26 hores, quan els fets havien succeït a les 20.00. El jove va passar més de mitja hora sense atenció mèdica i amb el cor parat. Els efectius desplaçats van aconseguir reanimar-lo i el van traslladar a l’Hospital Virgen de la Salut de Toledo, però allà va patir dos infarts més i va morir minuts després.

Des de l’acusació han volgut recalcar que el jove tampoc va poder ser atès amb el desfibril·lador que hi havia al poliesportiu, ja que estava a l’interior d’una sala tancada amb clau i el responsable municipal no estava allà aquell dia i havia deixat al càrrec a una altra persona que no tenia la clau de la sala.

Ara, s’està celebrant per aclarir els fets i l’advocat de la mare d’en Cristian, ja que ha defensat que «no hi ha protocol que eximeixi a uns professionals de prestar socors a algú en aquesta situació».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari