Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Laura Luelmo i Bernardo Montoya

El crit de Bernardo Montoya al judici pel crim de Laura Luelmo

L'únic acusat defensa la seva innocència malgrat que totes les proves l'assenyalen

Quan va ser detingut hores després d'aparèixer el cos sense vida de Laura Luelmo, Bernando Montoya va confessar que era l'assassí. Però en aquests tres anys a la presó ha canviat diverses vegades de versió. I ahir, el segon dia del judici, va arribar a l'Audiència Provincial de Huelva al crit de «soc innocent».

Dilluns va arrencar el judici pel crim de la mestra zamorana de 26 anys Laura Luelmo. Totes les proves assenyalen Bernardo Montoya, que s'enfronta a la pena de presó permanent revisable. Tot i això, l'únic acusat vol demostrar que ell no hi va tenir res a veure i assenyala com a culpable la seva exparella.

Segons aquesta versió, qui va ser la seva parella, Josefa Carmina Garrido, va matar Laura per gelosia. Per això ahir, en arribar a l'Audiència Provincial, Montoya va llançar un crit als allà congregats: «Soc innocent». Ja a la sala, l'acusat va poder escoltar els testimonis que van aportar proves de la seva culpabilitat davant del tribunal.

Totes les proves l'assenyalaven

Bernardo Montoya va arribar ahir a les deu del matí a l'Audiència Provincial, emmanillat i proclamant la seva innocència als quatre vents. Està acusat d'haver segrestat, violat i matat a Laura Luelmo el 12 de desembre del 2018. Laura feia pocs dies que havia arribat a El Campillo i es va instal·lar davant del presumpte assassí.

Muntatge amb fotos de Bernardo Montoya i Laura Luelmo
Laura Luelmo va morir a les mans del 'monstre' Bernardo Montoya | Catalunya Diari

La versió de la Fiscalia apunta que Bernando Montoya va abordar la noia quan tornava de la compra, la va ficar a casa seva i la va agredir brutalment. Li va clavar fins a 40 cops, la va violar i la va escanyar. Després la va portar a un descampat on li va copejar el cap amb una pedra per rematar-la, i hi va abandonar el cos.

Ahir van declarar diversos testimonis del cas, entre els quals 17 agents de la Guàrdia Civil que van participar a la recerca de Laura. Aquests han presentat proves al tribunal que presideix Florentino G. Ruiz Yamuza. El judici se celebra a porta tancada per petició de la família de la víctima, per preservar-ne la intimitat.

Sosté que no la va violar

Segons ha revelat l'advocat de la defensa, Bernardo Montoya s'ha reafirmat en la seva innocència. «Sosté fins a la mort que ell no va violar la jove» i posa com a argument la seva suposada «impotència sexual». Així pretén esquivar aquest delicte, tot i que l'autòpsia va confirmar que la víctima havia estat víctima d'abusos sexuals.

Sobre el delicte d'assassinat que pesa sobre ell «encara no se n'ha parlat», però Montoya està disposada a parlar quan toqui. Es va declarar culpable de la violació i assassinat de Laura Luelmo durant el primer interrogatori. Però mesos després va canviar la versió per culpar la seva exparella, Josefa Carmina.

Foto de Laura Luelmo
Laura tenia 26 anys i la docència era la seva gran vocació | Cedida

Segons aquesta versió, Josefa va matar Laura en un atac de gelosia i ell va decidir encobrir-la i ajudar-la. Només quan es va veure davant l'acusació d'assassinat va decidir dir la veritat «per no menjar-se aquest marró». La seva exparella va ser investigada, però va aportar una sòlida coartada, ja que el dia del crim estava en un centre de drogodependència.

És l'únic acusat

La veritat és que Bernardo Montoya és l'únic acusat pel crim de Laura Luelmo. Per això, demanen la presó permanent revisable, més 20 anys per detenció il·legal i 12 per agressió sexual. A més, cal recordar que l'acusat és reincident, ja que va ser condemnat fa anys per l'assassinat d'una dona gran.

Avui es reprendrà la sessió amb la declaració de sis metges forenses i diversos agents de la Guàrdia Civil. Demà compareixeran més efectius de la policia, forenses i un psicòleg. Després, les parts presentaran els seus informes finals, i el jurat popular haurà de valorar la culpabilitat o innocència de l'acusat.

Laura Luelmo era una professora zamorana que el desembre del 2018 s'havia traslladat a El Campillo (Huelva) per començar una nova feina. El dia abans de ser assassinada va enviar un missatge al seu xicot perquè tenia por del seu veí del davant, Bernardo Montoya. L'endemà va ser assassinada, i el seu cos va aparèixer cinc dies després.