Fotomuntatge de Nuria López Santiago, la jove discapacitada de 21 anys desapareguda, i el lloc de la desaparició, Almeria

Sense pista de Nuria, la jove discapacitada de 21 anys: «Algú li ha promès alguna cosa»

Nuria López Santiago va ser abandonada per la seva mare quan era una nena

Nuria López Santiago, una noia de 20 anys que resideix a Almeria, ha desaparegut sense deixar cap mena de rastre i la seva família està força preocupada. Com que pateix una discapacitat intel·lectual del 66%, és una persona molt vulnerable i podria estar en una situació crítica.

I és que pensen que podria haver marxat amb algú que li està manipulant i prometent coses impossibles. Tot i que la jove estava molt unida a la seva família i sempre ha estat una noia força responsable, en els últims temps alguna cosa va començar a canviar.

Segons ha sortit publicat, la teoria més factible és que s'hagi escapolit amb algú que s'estigui aprofitant de la seva minusvalidesa. De fet, l'última vegada que la van veure va ser l'11 d'octubre d'aquest mateix any, però ningú té cap pista concreta del seu parador.

Muntatge amb fotos de la víctima
Nuria López Santiago és una persona vulnerable | Cedida

Nuria López va sortir del seu domicili sense maletes, només portava un moneder amb 50 euros i el DNI, així que en cap moment va donar mostres que tenia alguna cosa planejada. Davant els fets, els seus éssers estimats han empaperat Almeria, ciutat on ha desaparegut, amb cartells demanant ajuda, ja que qualsevol indici és necessari.

La família de la desapareguda no ha parat d'investigar des que va desaparèixer i en cap moment han perdut l'esperança. Estan convençuts que Nuria està bé, però saben que algú s'està aprofitant de la seva discapacitat. Creuen que «li han promès alguna cosa i s'ho ha cregut», per això no vol tornar a casa seva.

Carrer al barri de La Cañada, Almeria
Han buscat Nuria per tots els carrers d'Almeria | Catalunya Diari

Seguint la informació publicada, les autoritats reben moltes trucades de gent que assegura que han vist la noia. Però, el problema és que no aporten cap dada concreta, així que no saben en quin punt han de començar a cercar. Quan es personen al lloc on suposadament han vist López Santiago ja no hi és i han de començar de nou.

Nuria López Santiago necessita ajuda: «Un nen de dos anys»

La desaparició de Nuria López ha capgirat Espanya i s'està convertint en un cas força sonat. Segons expliquen els experts, han estat a punt de trobar-la més d'una vegada, però sempre troben alguna trava. Ningú no ha sigut capaç d'aportar una informació exacta i pensen que l'excés de dades pot jugar contra la investigació.

Muntatge amb foto de la desapareguda
Almeria està plena de cartells que informen de la seva desaparició | Catalunya Diari

Els veïns d'Almeria estan bolcats en el cas, ja que molts coneixien la jove i estan desitjant que aparegui. «Té la felicitat, somriure i innocència d'un nen de dos anys», publiquen als mitjans locals. L'entorn assegura que Nuria confia en tothom i que no veu el perill, per això és tan important trobar-la.

Lidia Gálvez, cosina de la desapareguda, revela que vivia amb Nuria ocasionalment perquè la desapareguda passava molt de temps a casa de la seva mare i al domicili d'una altra de les seves tietes. És a dir, alternava per temporades per poder passar temps amb totes dues.

«Quan va desaparèixer Nuria era a casa de la seva altra tia», declara Lidia Gálvez intentant ajudar els investigadors. Segons ha explicat, la noia es va quedar sola al domicili i quan la seva família va arribar ja havia desaparegut sense deixar rastre. Es van posar en contacte amb ella i en veure que no despenjava el telèfon van posar l'assumpte a les mans de les autoritats.

Nuria López va ser abandonada per la seva mare

Nuria López Santiago vivia amb les tietes perquè els seus progenitors es van separar fa un temps. El pare de la desapareguda se'n va fer càrrec, però va morir fa uns anys. D'altra banda, la seva mare va renunciar a la seva custòdia i en cap moment ha intentat tenir relació amb la noia.

Lidia, cosina de la possible víctima, està molt preocupada perquè sap que cada dia que passa sense saber res de la noia se'n va allunyant una mica més. Té esperança que estigui sana i salva, encara que és de vital importància trobar el seu parador com més aviat millor. I és que creu que algú pot estar aprofitant-se de la seva innocència.