Fotomuntatge de Leticia Sanabria i un cotxe fúnebre

Gir al crim de Leticia: assenyalen les dues persones més properes a ella

Leticia Sanabria va ser assassinada al setembre a casa seva

El 10 de setembre, Leticia Sanabria, una paraguaiana de 28 anys, va aparèixer morta al seu pis, a la localitat d'O Barco de Valdeorras, a Ourense. Els investigadors van trobar signes de violència al cos de la jove.

Ara, la policia ha detingut dues persones molt properes a Leticia com a sospitoses del crim: la seva companya de pis i una amiga que freqüentava el pis bastant sovint. Una és de Nigèria i l'altra, del Brasil, i van ser les que van alertar les autoritats de la defunció de la noia.

Van intentar fer una coartada perquè no se les impliqués en el crim. Es van posar en contacte amb els serveis d'emergències després de fer un cafè a la terrassa del bar on sempre anaven les tres juntes a primera hora de la tarda.

Van assegurar que aquell dia Leticia no va acudir a la cafeteria i que això les va estranyar molt.

Des que van matar Leticia fins que van avisar els agents, van tenir temps per a preparar el lloc de l'assassinat i una coartada. Els investigadors en tot moment van tenir clar que va ser una mort violenta. Més tard, l'autòpsia va revelar que la noia havia perdut la vida per asfíxia.

Durant els últims dos mesos, en aquest cas han treballat quinze agents de la Guàrdia Civil. Per ara, la investigació continua sota secret de sumari, pendent que es prengui declaració a les amigues de Leticia Sanabria.

Muntatge amb foto de la víctima
A Leticia la van matar a casa seva | La Noticia Digital

Està previst que declarin dijous que ve. A més, els investigadors estan pendent de rebre els resultats d'unes restes biològiques que van trobar al pis que poden ser unes proves essencials per a acabar d'esclarir el succés.

L'entorn de la noia tenia clar que darrere d'aquest assassinat hi podia haver un motiu econòmic. Així ho confirmava el seu germà Marcelo des del Paraguai, on viuen els pares i set dels vuit germans de Leticia.

Recentment havia dit a la seva mare que havia conegut una persona de confiança que l'ajudaria a enviar-los una gran quantitat de diners.

Feia tres anys que era a Espanya. Volia treballar el màxim possible per a estalviar i tornar al seu país, on tenia tota la seva família, amb la qual col·laborava econòmicament perquè tirés endavant. A més, s'estava construint una casa allà.

Muntatge amb foto de la víctima
Leticia enviava diners a la seva família, que viu al Paraguai | La Noticia Digital

La família de Leticia sempre va sospitar de les seves amigues

Els seus familiars van començar a sospitar d'una de les seves amigues quan aquesta no va voler parlar amb la germana de Leticia Sanabria, que viu a Valdeorras. Els investigadors mantenen obertes diverses línies de cerca. Es contempla el mòbil econòmic com a possible causa del crim, tot que no es descarten altres possibilitats.

També es treballa amb la possibilitat que li tinguessin enveja, tant en l'àmbit personal com en el professional.

La família de la paraguaiana es van assabentar de la detenció a través d'una notícia publicada a 'La Voz de Galicia', però al cap d'una hora ningú els havia comunicat oficialment aquesta informació.

Tenien sospites que les responsables de l'assassinat eren les amigues de Leticia. «El dolor ha tornat a casa nostra», explicava Marcelo. I va dir que la seva germana tenia molt d'afecte a la nigeriana i que fins i tot «deia que era com la seva segona mare».

Leticia Sanabria va ser enterrada el 28 d'octubre al Paraguai després que la jutgessa del cas donés el vistiplau perquè es dugués a terme la repatriació del cos.