Fotomuntatge de Yolanda Álvarez i Vera Feliz i l'accident

L'últim crit de Yolanda i Vera abans de perdre la vida juntes a la carretera

Van intentar girar per agafar el desviament a l'autopista i van rebre l'impacte d'un altre vehicle

Segueix la consternació a Astúries per la tràgica mort de Yolanda Álvarez i Vera Feliz, dos joves de 27 i 33 anys. Van morir dilluns a la matinada en un accident de cotxe a Lleó, quan tornaven d'un viatge a Madrid. Havien assistit a un congrés sobre la seva professió, bellesa i estètica.

Yolanda i Vera, veïnes de Corvera i Oviedo, anaven al cotxe amb tres joves més que van resultar ferits de diversa consideració. Van sortir diumenge a dos quarts de nou del vespre, i van tenir l'accident a la una de la matinada. Un cotxe va impactar contra el seu a la CL-621, a l'alçada de Villamañán.

La investigació policial ha aconseguit establir les causes d'aquest accident greu que deixa dues mortes i quatre ferits. El seu cotxe va girar per fer un canvi de sentit i l'altre vehicle va impactar contra el seu frontolateralment. La tragèdia ha sumit l'entorn de les víctimes en un dolor profund.

Així es va produir l'accident

Yolanda Álvarez era esteticén a Yolinda's World Eyelash, i Vera tenia el seu propi saló d'ungles, Tropic Nails. Aquest cap de setmana passat van acudir al congrés d'estètica i bellesa de l'Ifema a Madrid. Amb elles anaven la maquilladora Andrea Guerra, la bloguera Carla Herrero, i el professor Killian Alfaraz.

Cap a la una de la matinada, després de parar una estona per descansar, van reprendre la marxa a la recta que enllaça amb l'autovia A-66. En adonar-se que s'havia passat el desviament, el conductor va girar a l'esquerra i va fer marxa enrere. En aquell moment van rebre l'impacte d'un altre vehicle.

Un BMW amb un sol ocupant i que circulava a 90 quilòmetres per hora va impactar a la part del darrere on anaven Yolanda, Vera i Carla. Totes tres es van emportar la pitjor part, Vera va morir a l'acte. Yolanda va morir dues hores després a l'hospital i Carla va resultar ferida de gravetat.

El darrer crit de Yolanda i Vera

El Renault Kadjar en què viatjaven les cinc joves estava fent un gir quan el BMW va impactar contra elles. «Compte, compte, que ve un cotxe» és l'última cosa que van aconseguir cridar les joves abans de rebre l'impacte mortal. Així ho ha explicat una de les amigues al diari El Comercio.

Després de l'impacte, el vehicle va quedar travessat al mig de la calçada mentre l'altre cotxe s'encastava contra un terraplè. Vera va morir i va quedar atrapada a l'interior del vehicle, mentre que la resta van ser evacuats a l'hospital. L'estat de salut de Carla preocupa el seu entorn.

Fotomuntatge de Vera Feliz i Yolanda Álvarez
Vera Feliz i Yolanda Álvarez, les víctimes mortals de l'accident | ESPAÑA Diario

Andrea i Killian es recuperen favorablement de les seves lesions, però Carla pateix un trencament de maluc i ha empitjorat en les últimes hores. El conductor del BMW, un jove de 24 anys, va patir ferides lleus. El relat de l'accident mostra l'horror que van viure les víctimes just abans de l'impacte.

Dolor després de la tragèdia

Casualment, els pares de Yolanda feien el mateix viatge de Madrid a Avilés, i anaven darrere del cotxe de les joves. Ells van seguir la ruta pel camí correcte abans que l'altre cotxe se saltés el desviament i tingués l'accident. Les joves van enviar un missatge que arribarien aviat.

Els familiars de Yolanda i Vera es van concentrar al Tanatori d'Avilés i al de Los Arenales (Oviedo) per acomiadar les dues joves. Les mostres de dolor es van produir en una tragèdia que marcarà per sempre les seves vides. Els seus éssers estimats es troben encara en estat de xoc, sense entendre el que ha passat.

Entre els assistents al tanatori hi havia molts joves que s'han d'enfrontar per primera vegada al dur tràngol de la mort. «Eren tan joves, que injust, tenien tota la vida per endavant», era el que més s'escoltava. Van recordar els projectes i plans de futur de les dues noies mortes.

Acomiaden les dues joves

La família de Yolanda ha reduït al mínim els actes fúnebres i ha demanat que en comptes d'enviar flors facin una donació a la Fundació Missatgers de la Pau d'Avilés. «No sé com ho podrem fer per viure amb aquest dolor tan gran», va dir un dels familiars. A la ment de tots també hi havia els ferits.

Foto de Yolanda Álvarez
Yolanda Álvarez era una veïna molt coneguda | Facebook

Al tanatori d'Oviedo també es van viure moments de molt dolor. La mare de Vera, que acaba d'arribar dels Estats Units, estava completament devastada. Les seves amigues van recordar l'entusiasme i la vitalitat d'aquesta emprenedora, acostumada a tirar endavant feina i esforç.

Aquest matí han estat incinerades les restes mortals de Vera Feliz, en la més estricta intimitat familiar. Aquesta tarda es farà una cerimònia civil de comiat per a Yolanda Álvarez. Dues vides arrabassades per un cúmul de distraccions que va acabar de la pitjor forma a l'asfalt d'una carretera.