Fotomuntatge de Daniel Tomás Silvero.

Daniel, esquarterat per la seva dona i fills en abusar de les seves filles menors

Laura Marcela Campos va confessar haver assassinat el seu marit i va explicar les raons

Laura Marcela Campos (47 anys), ha confessat haver matat i esquarterat el seu marit, Daniel Tomás Silvero (56 anys) a Villa Fiorito, Argentina. La dona va cometre el crim amb els seus dos fills, que eren carnissers de professió. El motiu: els suposats abusos sexuals de Daniel sobre les seves dues filles.

Daniel Tomás Silvero va ser acusat per primera vegada el 2010 d'haver abusat de la seva filla biològica menor. En aquest cas, la causa va quedar arxivada perquè no hi havia proves suficients. El 2019 va rebre una nova denúncia per agressió sexual de la filla de la seva última parella, Laura.

La dona, cansada dels abusos i els problemes de convivència amb ell, va prendre una decisió dràstica. Va posar fi a la vida del seu marit i, amb l'ajuda dels seus dos fills, va esquarterar el cadàver i es va desfer de les restes. Ara, tots tres estan acusats d'homicidi, malgrat les seves raons.

Van trobar dues cames humanes

El cas va sortir a la llum dimecres passat, quan uns treballadors de la neteja van trobar les restes humanes. Es tractava de dues cames humanes mutilades dins una bossa d'escombraries i cobertes de calç viva. La policia va iniciar una investigació per identificar les restes humanes.

Imatge de Daniel Tomás Silvero.
Daniel Tomás Silvero, assassinat i esquarterat. | Cedida
 

En consultar la base de dades dels desapareguts, van trobar el nom de Daniel Tomás Silvero, en parador desconegut des de l'1 de juny. L'última persona que el va veure amb vida va ser la seva dona, Laura Marcela Campos. Aquesta va explicar a la policia que el seu marit no havia tornat a casa després de la feina.

En revisar les càmeres de seguretat, els agents van comprovar que Daniel havia tornat a casa passades les 20.00. Per tant, Laura mentia. La policia va procedir a la seva detenció i a la dels seus dos fills de 21 i 27 anys, i els va acusar formalment de l'assassinat i la desaparició de Daniel Tomás Silvero.

Finalment, Laura es va esfondrar i va confessar haver-lo matat a cops i haver-lo esquarterat per desfer-se del cos. A més, va indicar a la policia on havia dipositat la resta de les parts del cos. Després de les seves indicacions, van trobar el cap de la víctima en un rierol i altres restes a prop seu.

La confessió de Laura: per què ho va fer

En la compareixença davant el jutge, Laura Marcela es va reafirmar en la confessió i va oferir els motius de la seva conducta. Va afirmar que era «insuportable viure amb ell» i el va definir com «un violent abusador amb qui no podia deixar sola a la seva filla». Cansada de la situació, va posar fi a la seva vida a cops.

La policia ha confirmat que Daniel Tomás Silvero tenia dues denúncies per presumptes abusos sexuals. La primera, el 2010, contra la seva filla biològica, i la segona, el 2019, contra la filla de l'acusada. El jutge imputa a Laura un presumpte delicte d'homicidi amb agreujant de parentiu i participació en grup.

Imatge del lloc dels fets.
Lloc on van aparèixer les restes humanes. | Google Maps
 

Amb ella van ser imputats els seus dos fills, que eren carnissers, i que es van negar a declarar davant del jutge. La víctima va ser denunciada el 2019 per la violació de la filla de l'acusada, que llavors tenia 12 anys. L'expedient encara estava en procés de tràmit, en mans de la policia judicial.

L'1 de juny passat, una de les filles del presumpte abusador va denunciar la desaparició del seu pare. Havia rebut un missatge de text on l'home mostrava la intenció de canviar de domicili i canviar el xip del telèfon. Això indica que es podria haver sentit amenaçat.

Parla la família de l'home assassinat

La dona i els seus dos fills es troben ara a la presó provisional sense fiança, en espera del judici. El cas ha aconseguit una gran transcendència mediàtica, i moltes persones es posen de part dels acusats. No obstant això, la família de Daniel Tomás Silvero ha trencat el silenci a favor seu.

Daniela, la filla de Silvero, ha explicat que el seu pare es va casar amb aquesta dona fa uns dos anys i que no tenien cap mena de relació amb ella. «A tots nosaltres ens va cridar l'atenció des que ell va desaparèixer», va afegir. Segons diu, «sempre estava connectat amb nosaltres i mai no perdíem la connexió».

«Va manifestar més d'una vegada que es barallaven amb la seva actual esposa, que hi havia violència a la llar, que li robaven», ha explicat. Pel que sembla, l'home havia deixat una carta a casa de la família anterior. En ella deia que si desapareixia el busquessin al seu actual domicili.