Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de David Maroto, assassí

Mata la parella i la seva filla de 8 anys i passa cinc hores amb els cadàvers

L'assassí confés tenia antecedents per violència de gènere a la parella anterior

Després de cinc hores amb la seva parella i la seva filla assassinades, va trucar a la seva germana per confessar-ho. Aquest va ser el modus operandi de David Maroto, l'assassí confés del doble crim masclista a Valladolid. L'home tenia antecedents per violència de gènere.

David havia assistit a la concentració de Motauros a Tordesillas, i allà va passar tot el dia. En tornar a la casa de la seva parella, amb qui tan sols feia mesos que sortien, hi va haver una suposada discussió amb un terrible desenllaç. Segons confirma la Policia Nacional, l'home va agafar uns ganivets i va assassinar, presumptament, Paloma i la seva filla, de només vuit anys.

Aquest terrible succés passava al voltant de les 22:00 del 23 de gener, però no va ser fins a les 3:10 del matí quan David va trucar espaordit a la seva germana i el seu cunyat. «He matat Paloma!».

L'assassí va passar cinc hores amb les víctimes, ja mortes, fins que va donar la veu d'alarma.

El que va passar el dia de l'assassinat

David Maroto i Paloma havien començat una relació recentment. Ella vivia amb la seva filla, que no era de David, a Valladolid. Ell es quedava a casa de Paloma algun dia.

El dilluns 23 de gener, David havia assistit a la concentració motards de Motauroslo, on suposadament va poder barrejar la seva afició amb les drogues i l'alcohol. Però aquella mateixa nit dormia amb Paloma.

Va ser en arribar a la casa quan va cometre el doble crim masclista. David va assassinar la petita India al saló i a la seva mare, Paloma, a la cuina. Hauria utilitzat armes blanques per matar-les a totes dues, tot i que encara es desconeixen quantes ganivetades els va clavar.

Fotomuntatge de David Maroto; assassí, Paloma; víctima, i un cotxe de la Policia Nacional
La nit de l'assassinat la parella es va discutir | ESPAÑA Diario

Després de l'esgarrifós esdeveniment, David va romandre a la casa sense avisar cinc hores més. La matinada del 24 de gener va trucar a la seva germana per explicar el que havia fet, confessant el doble crim.

Aquest terrible succés és el primer cas de violència masclista del 2023 a Castella i Lleó. Tot i això, en el cas de l'India, és el primer assassinat d'una menor d'edat a la comunitat des de l'any 2013.

La família de Paloma

Els familiars de la dona estan destrossats. María, germana de Paloma, assegurava a El Programa de Ana Rosa, que «ell sabia el que feia». També ha afirmat que havia avisat la seva germana que David no li agradava per a ella, ja que li havien advertit que «té problemes amb l'alcohol i les drogues».

En aquesta mateixa declaració, María ha explicat que la petita «es va despertar i també la va matar». L'India era filla única i només tenia vuit anys. Va ser la mare de les víctimes qui va trucar a María, segons explica al programa, alertant que Paloma «no apareix!». Segons la investigació policial, en aquell moment ja era morta.

La Policia Nacional i els bombers es van traslladar immediatament al domicili per obrir la porta de l'habitatge. Allà, David Maroto va ser detingut i traslladat a l'Hospital Clínic Universitari de Valladolid després d'autolesionar-se. El presumpte assassí, la vida del qual no corre perill, ja tenia antecedents per violència de gènere a la parella anterior.