Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto de Milena, la nena assassinada pels seus pares

Milena, la nena morta després de «caure del llit»: l'autòpsia revela la veritat

La mare va anar a l'hospital explicant que la nena havia patit un accident

La mare de Milena, de només 2 anys, va portar la seva filla a l'hospital després de declarar que havia caigut del llit. Va traslladar la petita al centre mèdic una vegada ja havia mort.

La família resideix a la ciutat de Merlo, a Buenos Aires. La mare va anar amb la seva filla a un hospital local. Un cop allà, va explicar que la nena havia tingut un accident i havia caigut del seu llit.

L'autòpsia va revelar els fets

El personal mèdic de l'hospital va iniciar un protocol que implicava les autoritats. Es va optar per fer una autòpsia a la menor. Tot i això, després dels resultats de la prova, el personal va decretar que la nena havia estat presumptament assassinada per la seva pròpia mare.

Després d'una ordre de detenció, la dona de 22 anys, anomenada Milagros Torres, va ser arrestada. La parella de Milagros, un noi de 26 anys anomenat Darío Chamorro, el padrastre de la víctima, també va resultar detingut. Tots dos van ser acusats d'homicidi. Els dos detinguts es van negar a declarar al primer interrogatori.

La petita morta presentava hematomes a la zona de la cara i també a l'abdomen. El personal mèdic de l'Hospital Héroes de Malvinas es va adonar dels morats de la nena. Precisament per això va ser que van donar l'avís a la policia. Després d'això, es va obrir una investigació i es va procedir a l'autòpsia, la qual va revelar que la menor havia estat assassinada.

Foto d'un llit amb llençols blancs
La menor presentava traumatismes que fan pensar que va ser assassinada i no que va caure del llit | GETTY IMAGES

Milena presentava un gran cop al cap. També tenia una obertura al fetge amb hemorràgia interna, a més de diverses contusions a l'abdomen. Així mateix, es va poder detectar a la cama dreta una fissura, la qual s'havia produït alguns mesos enrere.

La versió que va explicar la mare de la petita morta

D'acord amb el relat de la progenitora de Milena, el succés va passar a l'habitatge familiar. Concretament, al carrer José Ingenieros número 1.200, a la ciutat de Merlo. Milagros Torres va explicar al personal sanitari que el dia 17, aproximadament a les 22:00 de la nit, estava cuinant per sopar.

Expressa que, a causa d'una distracció, la nena va caure del llit on estava dormint. Després de l'incident, la mare declara que, l'endemà, la nena es va despertar amb convulsions i vòmits.

Tot i això, els metges que van atendre la menor van poder observar que les marques que tenia Milena pel seu cos no eren compatibles amb la versió dels fets que explicava la mare. L'estat que presentava la nena era impossible que s'hagués produït per haver caigut del llit.

L'informe de l'autòpsia va revelar que la nena va morir a causa d'una parada cardiorespiratòria traumàtica, originada a causa de politraumatismes. A més, es va determinar que Milena va estar agonitzant tota la nit i que va morir hores abans d'arribar a l'hospital. «Hi havia un litre i mig de sang coagulada en cavitat toràcica, cosa que implica un llarg estat d'agonia», van establir fonts del cas.

Va ser precisament per això que el personal sanitari va prendre la decisió de trucar a la policia. Els metges van pensar que es podia tractar d'un cas de maltractaments. Motiu pel qual finalment la parella va ser detinguda, ja que els agents investiguen el cas com un homicidi agreujat.

Un únic testimoni

Hi ha constància que al domicili familiar hi convivien Milagros, Milena i el seu altre fill d'1 any, Darío i el seu fill de quatre. La casa consisteix en una precària construcció, situada darrere de la casa del pare de Darío.

Tots cinc dormien en un mateix llit. Per aquesta raó es considera que el germà de 1 any i el fill de 4 anys de Darío van ser testimonis de la brutal pallissa. A causa de la poca edat del germà, consideren el fill del padrastre de Milena l'únic testimoni del terrible succés.