Fotomuntatge de David Perol i Nelson Castro amb una imatge d'un port al fons

David i Nelson, els dos joves de 19 i 29 anys trobats sense vida a Espanya

Van morir a la matinada de dissabte en caure a l'aigua amb el cotxe en què viatjaven amb dues persones més

Les petites localitats de Muros i Outes, a La Corunya, estan de dol per la tràgica mort de dos veïns de 19 i 29 anys. Es tracta de David Perol i Nelson Castro, morts la matinada de dissabte quan van caure a l'aigua amb el cotxe en què viatjaven. Aquest mateix cap de setmana, un altre jove d'Outes, de 22 anys, també va morir en un accident.

L'accident més greu es va produir al port de Muros, cap a dos quarts de cinc de la matinada de dissabte. Un cotxe en què viatjaven quatre persones es va precipitar a l'aigua per motius que es desconeixen. A terra no hi ha marques de pneumàtics i el cotxe va quedar sobre dues rodes, cosa que fa sospitar que anava a certa velocitat.

Dos dels quatre integrants del cotxe, Manuel Tajes i Breno dos Santos, van aconseguir sortir del vehicle mentre aquest s'enfonsava a l'aigua, però els altres dos van quedar atrapats. Van ser els membres del Grup d'Emergències Supramunicipal (GES) de Muros els que van haver de treure'ls, ja sense vida. El cotxe era a cinc metres de profunditat, i a deu de distància del moll.

Manuel i Breno van ser traslladats a l'Hospital Clínic de Santiago, on es recuperen favorablement. En les tasques de rescat va participar un ampli dispositiu d'emergències que havia avisat un veí de la zona. La notícia de la tragèdia va colpejar severament les localitats d'on eren les dues persones mortes.

David, el capità de l'etern somriure

«Portava l'alegria allà on anava», així expliquen a 'La Voz de Galicia' com era David aquells que el van conèixer. Va néixer a Outes el 2002 (tenia 19 anys) i era el capità de l'equip de futbol del poble. Allà es va formar com a futbolista des que era petit i va passar per totes les categories.

A més, era estudiant universitari a Santiago de Compostel·la i s'havia fet famós arran d'un succés. A l'octubre va ser multat amb 100 euros per treure's la mascareta i menjar pistatxos al carrer. A partir de llavors, va començar a ser conegut a l'entorn estudiantil com «el noi dels pistatxos».

David va sortir a la televisió i la seva història va ser difosa pel popular portal de notícies universitàries 'Salseo USC'. Els seus companys fins i tot van organitzar una campanya de recollida de fons per pagar la multa. Una coneguda marca de pistatxos també va reaccionar i li va regalar un any sencer de subscripció al producte.

Al saber-se la tràgica notícia de la seva mort, el portal de notícies universitari ha mostrat la seva tristesa: «Estem molt fotuts». Des d'allà han volgut traslladar el condol a la família i als amics del jove. Les xarxes socials s'han omplert de missatges de condol per les víctimes.

Nelson, aficionat a les arts marcials

La població de Muros es va veure consternada quan es va saber que el segon mort a l'accident era Nelson, un dels seus veïns més estimats. El jove va néixer als Estats Units el 1992 (tenia 29 anys) i feia poc que havia tornat al poble després de viure fora diversos anys.

Muros, un municipi de 8.500 habitants, s'ha vist sacsejada per la desgràcia de l'accident i la mort del seu veí. Nelson era aficionat a les arts marcials i solia practicar aquest esport al sortir de la feina. Es va fer un nom al club de lluita Noia, on avui també domina la tristesa.

Ell i el seu amic David compartien l'afició per l'esport i eren molt sociables. Per això, la mort dels dos joves ha entristit molt els clubs i associacions on solien anar, que se n'han fet ressò a les xarxes socials amb tota mena de missatges de comiat.

Tres morts en menys d'una hora

David i Nelson van morir al no poder sortir del cotxe mentre aquest s'enfonsava a l'aigua. Nelson conduïa el vehicle en el moment del sinistre i David anava de copilot. Manuel i Breno, que anaven als seients de darrere, van aconseguir sortir del cotxe i escapar-se del parany mortal.

A la tarda del dia següent, els equips de rescat van retirar el cotxe sinistrat del fons de la mar. El vehicle tenia les finestres del darrere trencades i el maleter estava obert a causa de l'impacte. Tot i que es fa servir l'excés de velocitat com a hipòtesi, la investigació continua en marxa.

Gairebé a la mateixa hora moria un altre jove d'Outes en un accident de trànsit a Culleredos, a La Corunya. Un noi de 22 anys va perdre la vida al sortir de la via amb el cotxe i impactar contra una casa. Al vehicle hi anaven tres joves més d'entre 21 i 23 anys, que van resultar ferits.