Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Martín Ezequiel, qui ha assassinat al seu fill de 2 anys, i dos agents de la policia

L'estrany gir de Martín: de pare exemplar a posar fi a la vida del seu fill en 8 dies

El parricida es va comportar bé els primers dies de la seva separació, però dimarts passat va canviar tot

La policia continua buscant sense descans a Martín Ezequiel Álvarez Giaccio, l'home que dimarts passat va matar el seu fill de 2 anys a Barcelona. I cada dia que passa, s'esvaeixen una mica més les opcions de trobar el seu parador.

Se li va perdre la pista a l'aeroport, encara que no va agafar cap vol. Per això, tot el que envolta aquest cas està embolicat en un gran misteri. De fet, segons els últims detalls que s'han pogut conèixer, Martín va ser un pare exemplar fins pocs dies abans de l'esdeveniment.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Una cosa va canviar en la ment d'aquest economista argentí de 44 anys que el va portar a prendre la decisió més cruel. Com pot convertir-se un pare exemplar en un monstre en tan sols una setmana?

Aquesta és una de les preguntes que es fan els investigadors. I és que conèixer els últims passos del parricida ha estat una de les seves prioritats per avançar-se als seus passos i apropar-se a ell.

8 dies separat i comportament exemplar

Mitjançant l'interrogatori als seus pares i a la seva exparella han pogut saber que ella va prendre la decisió de separar-se fa 8 dies. Ell va abandonar el domicili familiar, al barri de Sants, a Barcelona, per anar-se'n a viure amb el seu pare, al Vendrell (Tarragona). En aquests dies es va produir l'estrany gir de pare exemplar a monstre.

El cas estrany de tot és que Martín no va matar el seu fill en un rampell, sinó que ho va planejar amb la sang freda d'un psicòpata. Segons publica 'La Vanguardia', els dies següents a la separació «va tenir una actitud exemplar» tant amb el seu fill com amb la seva parella. Per tant, ningú prevenia el macabre pla que estava tramant.

Diumenge, dos dies abans del crim, va reservar una habitació a l'hotel Concordia de Barcelona. Ho va fer a través d'una Smartbox i per això va demanar diners a un familiar. Li va dir que passaria el dia a Barcelona amb el seu fill i va convèncer la seva exparella per emportar-se'l unes hores.

El dia que va canviar tot

Després de conèixer la mort del seu fill, aquesta mare va confessar a una persona propera que se sentia culpable. No obstant això, en els dies anteriors Martín no havia mostrat ni un sol tret de rancúnia o agressivitat. Una de les possibilitats és que aparentar normalitat formés part del pla preconcebut.

La mare del menor va començar a estranyar-se quan el mateix dia dels fets va rebre diversos missatges amenaçadors del seu ex. Martín li deia que se suïcidaria i que es penediria d'haver-se separat d'ell. I, al voltant de les 10 de la nit, va rebre el més esgarrifós: «A l'hotel tens el que et mereixes».

L'home havia matat al seu fill asfixiant-lo i havia amagat el seu cos sota el llit abans d'abandonar l'hotel. Va saltar el mur de la piscina i va abandonar el lloc a través de les teulades. Primer van creure que podria haver anat a Montjuïc, però les últimes dades li situen per últim cop a l'aeroport de Barcelona.

On és Martín Ezequiel?

I aquí arriba l'últim misteri d'aquest cas. Martín apareix a la terminal 1 de l'aeroport de Barcelona abans de desaparèixer, però no va agafar cap vol. Una hipòtesi és que ho fes amb documentació falsa, però els investigadors ho dubten perquè el fugitiu no té experiència delictiva.

Hi ha la possibilitat que a l'aeroport s'espantés i fes marxa enrere, buscant algun altre amagatall. Tot i això, també hi ha la possibilitat que hi hagués estat preparant documents falsos els dies anteriors. Els 8 dies en què aquest pare exemplar es va convertir en un cruel psicòpata.

On és Martín Ezequiel Álvarez Giaccio? La policia ha posat tots els seus efectius en la recerca del parricida, i ha difós la seva foto demanant la col·laboració ciutadana. De moment, però, tots els esforços han estat en va i l'assassí roman desaparegut.

Hi ha una ordre de recerca i captura contra ell, i a la persecució encapçalada pels Mossos s'han sumat Policia Nacional, Guàrdia Civil i Guàrdia Urbana de Barcelona. Creuen que és qüestió d'hores que cometi algun error i sigui localitzat. Però el temps s'esgota i cada minut que passa s'allunya més la possibilitat de trobar-lo.