Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un hospital saturat amb malalts de coronavirus

Mor un pacient que feia 8 anys que es negava abandonar un hospital a Catalunya

L'hospital de la Seu d'Urgell reclama 30.000 euros a la família | L'home deia que tenia problemes econòmics i feia vuit anys que s'havia atrinxerat a l'hospital

Notícia surrealista a la plana de successos lleidatana. La Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell (FSH) ha confirmat la defunció d’un pacient que feia 8 anys que es negava a abandonar l’hospital, tot i tenir l’alta. El centre l’havia portat als Tribunals i li reclamava un deute que ascendia als 30.000 euros.

Segons explica ‘El Segre’, l’home, A.M.C., era veí de la localitat de Peramola i va morir a mitjans del mes de juliol de 2021 a causa d’una pneumònia. Ara, però, el centre hospitalari continua reclamant a la família una quantitat «d’entre 25.000 i 30.000 euros».

Se li reclama pels serveis prestats en tots els anys que ha ocupat una plaça de servei públic a l’hospital.

Vuit anys i negant-se a marxar

El mateix mitjà citat explica que l’home va ingressar a l’hospital per una patologia vascular associada a la diabetis. Això, de retruc, li va suposar l’amputació de les dues cames. Tot i això, el pacient va rebre l’alta i es va negar a abandonar el centre.

L’home va al·legar motius econòmics per intentar quedar-se a l’hospital, però el centre li ho va negar. I per a sorpresa de tothom, el pacient va optar per a atrinxerar-se durant 8 anys al centre.

De fet, el procés judicial va començar a principis del 2020 i el jutge va donar la raó a l’hospital. El pacient, però, va alertar que recorreria la sentència: «Em quedaré a la meva habitació fins que la policia o la justícia m’obliguin a marxar».  

I ara, la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell (FSH) reclama un deute econòmic a la família del difunt que pot ascendir fins els 30.000 euros. L’horitzó, per tant, és clar: s’obre una nova finestra entre la justícia i la família del difunt, A.M.C., per a decidir qui es fa càrrec de la manutenció que l’home ha tingut durant aquests vuit anys a l’hospital lleidatà.

Finalment, cal destacar que l'home 800 euros de pensió i en pagava 480 a l'hospital, molt menys del que costa una residència. Segons avança TV3, es tracta d'una opció que li havien buscat els serveis socials però que ell no estava disposat a assumir.