Llum d’emergències d’un cotxe de policia

Decapita l'home que va assetjar la seva dona i juga a futbol amb el seu cap

Assegura que va xutar el cap contra més de 14 vehiclesir

Des de l'altre costat de l'oceà Atlàntic, ens arriba la notícia d'un crim molt macabre. Ens situem a la ciutat de Las Cruces, que es troba als Estats Units, concretament a Nou Mèxic, a escassos 80 quilòmetres de la frontera mexicana. En aquesta ciutat, de gairebé 100.000 habitants, van detenir Joel Arciniega-Sáenz, de 25 anys, acusat d'assassinar un home de 51 anys.

Però el que més ha sorprès i ha causat repercussió en mitjans de tot el planeta han estat les circumstàncies de l'assassinat. Arciniega-Sáenz va apunyalar l'home i li va tallar el cap, i després d'això es va posar a jugar a futbol en un parc públic de la ciutat. Ara el jove està detingut i a l'espera de passar a disposició judicial.

Ataca l'home que va violar la seva dona...

Va ser diumenge passat, 20 de juny, quan va ser trobat el cadàver de James García, un home de 51 anys. El cos es va localitzar al parc Apodaca de la ciutat de Las Cruces i estava decapitat, amb un dit mutilat i amb el cos ple de punyalades. Uns quilòmetres més lluny del parc es va trobar el cap desmembrat de la víctima.

Minuts més tard, la policia del comtat nord-americà de Santa Ana va detenir Joel Arciniega-Sáenz després de trobar-lo al mateix parc. El jove presentava taques de sang a les mans i a les botes. A més es va trobar un ganivet ple de sang a terra, a prop d'on ell es trobava. Llavors Joel va fer les seves primeres declaracions a la policia sobre els fets que acabaven de passar.

Va argumentar que uns dies abans del crim, James García l'havia assaltat. Tot i que no va aportar cap prova al respecte, va afirmar que havia decidit perseguir-lo per aquest motiu, però també per un altre suposat delicte comès per la víctima. Segons el presumpte assassí, García havia violat la seva dona anys abans, tot i que al seu moment van decidir no denunciar els fets a les autoritats policials.

D'acord amb això i justificant el seu ànim venjatiu, Joel Arciniega-Sáenz el 20 de juny va perseguir i va atacar James García. Ja a les instal·lacions del parc públic d'Apodaca, Arciniega-Sáenz es va abalançar sobre García i li va clavar diverses punyalades per tot el cos.

... i el decapita i juga a futbol amb el seu cap

Tot seguit, Arciniega-Sáenz va tallar-li el cap amb una navalla fins que la va desmembrar del cos. Llavors, va arrossegar cap a un altre punt del parc el cos de García i es va posar a 'jugar a futbol' amb el cap. Segons ell mateix va declarar davant els agents policials, va xutar el cap de la víctima contra 14 cotxes diferents aparcats a la ciutat.

Com és evident, els agents es van emportar detingut Joel Arciniega-Sáenz. Des de llavors, roman privat de llibertat i sense dret a obtenir-la mitjançant fiança al centre de detenció del comtat de Doña Ana.

Sembla ser, segons han destacat diversos mitjans de la premsa local, que Joel Arciniega-Sáenz anteriorment ja havia estat acusat d'un altre assassinat. Va ocórrer el 2017, i la víctima del succés va ser Benjamín Montoya, un jove de 21 anys, la mateixa edat que Arciniega-Sáenz tenia llavors. Montoya va ser assassinat en un motel i des del primer moment es va acusar Arciniega-Sáenz.

Després de la instrucció del cas i el posterior judici, es van desestimar els càrrecs que pesaven sobre ell i no va ser condemnat. Ara, davant les evidències d'aquest cas tan macabre, tot fa pensar que Joel Arciniega-Sáenz passarà anys a la presó.