La decisió que ha pres Bonpreu i que afecta un altre supermercat català

Imatge d'arxiu de la façana d'una botiga d'un establiment de la cadena de supermercats Grup Bon Preu
Imatge d'arxiu de la façana d'una botiga d'un establiment de la cadena de supermercats Grup Bon Preu | Cedida

Finalment, el Grup Bon Preu no comprarà la cadena de supermercats Caprabo. Així ho ha confirmat el mateix Grup Bon Preu en un comunicat emès aquest dijous, en el qual reconeixen que «un desacord en les expectetives econòmiques» i la disparitat de criteris sobre el plantejament de l'operació de les dues parts ha impossibilitat l'acord. 

Més enllà de no prosperar l'acord de compra per Caprabo, el Grup Bon Preu també ha anunciat el balanç de l'actual exercici, que finalitzarà a finals de febrer. L'empresa, que gestiona els supermercats Bon Preu i Esclat i les benzineres Esclatoil, tancarà l'any econòmic amb una facturació de 1.620 milions d'euros, amb un creixement del 20% en l'alimentació, respecte a l'exercici anterior. 

De cara a aquest any, l'empresa preveu seguir potenciant el seu creixement, centrant-se sobretot en l'expansió territorial. Aquest pla d'inversió, tal com exposen, compta amb més de 145 milions d'euros de pressupost destinats a 11 nous establiments Esclat i Bon Preu, a més de nous centres logístics i l'expansió del servei de compra per internet.

El Grup Bon Preu és una empresa amb seu a Masies de Voltregà, que compta amb més de 170 establiments a Catalunya, comptant els supermercats i les benzineres. En total, donen feina a més de 6.500 treballadors.

Caprabo també continua la seva expansió

Tot i que el Grup Bon Preu ha donat per acabades les negociacions per la compra de Caprabo, aquesta última continua amb el seu pla d'expansió. La pandèmia no ha aturat les intencions de la cadena de supermercats, que la setmana passada va anunciar l'obertura d'una dotzena de nous establiments a Catalunya

Des de Caprabo es treballa amb la previsió d'obrir botigues en les quatre demarcacions catalanes, Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, «amb formats de proximitat». Amb aquest pla, Caprabo assegura que «manté el nivell d'expansió dels últims anys».

Josep Barceló, director de desenvolupament corporatiu i franquícies de l'empresa, explicava que tenen el focus posat en «botigues urbanes», amb horaris amplis i un assortiment gran per metre quadrat. «Aquesta mena de supermercat tenen un ampli recorregut, des del nostre punt de vista, i per a Caprabo suposa implantar les seves tres marques franquiciades -Caprabo, Rapid i Aliprox-, que cobreixen diferents models de botiga», indicava.

D'altra banda, Caprabo també està potenciant la venda 'online'. I és que el passat desembre van inaugurar el nou centre logístic per la plataforma de venda per internet 'Capraboacasa'. Aquest nou centre permet augmentar la capacitat d'assortiment un 33%, fins a les 13.000 referències i atendre un 40% més de comandes.


Comentaris

envia el comentari