Montaje del chef Fabio Santana fallecido en Gran Canaria con tan solo 40 años

Commoció en el món gastronòmic: Mor amb només 40 anys el xef Fabio Santana

El xef selecte, molt conegut a Gran Canària per la seva cuina de creació, ha mort de manera sobtada

El món de la cuina espanyola està de dol. El xef Fabio Santana ha mort amb només 40 anys de manera sobtada. Emprenedor i creatiu, Santana era molt conegut a Gran Canària, on regentava diversos negocis de restauració.

Natural de San Gregorio i fill del conegut cuiner Carmelo Santana, Fabio era pare i feia més de 20 anys que es dedicava als fogons canaris. La notícia de la seva pèrdua ha generat una gran consternació entre el sector hoteler de l'illa.

Imatge del xef Fabio Santana en un cartell promocional d''Origen'
Fabio Santana havia arrencat diversos projectes culinaris | Origen

Més de 20 anys als fogons

Fabio s'havia guanyat la seva reputació gràcies a la gran trajectòria que tenia en diferents cuines de l'illa. Tenia alguna experiència prèvia com a cap de cuina i el 2006 es va convertir en l'estendard del restaurant La Butaca. Dos anys abans havia entrat com a cuiner en aquesta cuina fins que va ascendir a dalt de tot per petició dels seus comensals.

Aleshores, el xef va decidir treballar sense parar. El mateix 2006, la seva carrera va fer un salt que el va portar a obrir i regentar els restaurants El Patio del Cuyás (Teatre Cuyás) i O'clock (Gabinet Literari).

Actualment era el xef i el cap de cuina de l'hotel AC Gran Canaria.

«Amic dels seus amics»

En declaracions recollides al mitjà illenc 'Canarias7', els seus companys de professió van destacar que era molt afectuós i «amic dels seus amics». Per això mateix, la notícia de la seva pèrdua ha generat una gran consternació i sorpresa.

«M'he quedat paralitzat, no m'ho podia creure», comentava un amic seu en declaracions recollides per 'LaProvincia.es'. «Em va impactar molt. Va ser molt trist», explicava una cuinera nouvinguda de la Península al mateix mitjà de comunicació canari.

«Era treballador i molt crític amb la seva feina», destacaven i ell definien com «un referent i un autèntic revolucionari».

A més, cal destacar que al seu llegat deixa també un llibre amb «101 receptes creatives canàries, amb formatges de totes les illes».

La cuina, un món complicat

Malauradament, no és la primera vegada que passa una cosa així. Fa només un mes, el xef mexicà Armando Cajero va morir sobtadament a 31 anys. El jove cuiner estava dirigint els seus projectes de restauració Na'an i Harina y Sal a Cholula, a l'estat de Puebla.

Cajero va morir el 20 d'octubre a causa de diverses complicacions de salut derivades d'una pancreatitis.

Com en el cas de Fabio Santana, la impactant notícia va afectar tot el gremi culinari mexicà. El famós xef mexicà havia participat feia només tres dies a l'esdeveniment 'Cofradía Mixteca', que va tenir lloc a la Mixteca i Ciutat d'Oaxaca.

La notícia també va generar una gran consternació entre els familiars, que no van dubtar a expressar els seus sentiments en xarxes socials.

EL VÍDEO DEL DIA