IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Es deixa una bossa amb 16.000 € en un autobús a Terrassa i ningú la toca

El propietari dels diners va alertar a la Guàrdia Urbana del seu descuit

Diners
L'home s'havia deixat la bossa en un autobús de Terrassa | Pixabay

Els veïns de Terrassa han fet gala de la seva solidaritat. En especial, la conductora d'un autobús de la línia 8 de TMESA, la qual, va tornar una motxilla a un dels seus viatgers amb una atractiva xifra de diners en el seu interior.

Segons ha avançat 'Món Terrassa', el passat dijous un particular va avisar la Guàrdia Urbana de la ciutat per alertar que s'havia deixat una bossa amb una gran quantitat de diners en l'interior d'un autobús. Davant aquest requeriment, la policia municipal es va posar en contacte amb la conductora de l'autobús, la qual, va facilitar en tot moment l'entrega de la motxilla.

16.300 euros fraccionats en bitllets de 500 i 100

Finalment, els agents van comprovar la identitat del propietari de la bossa i se li va fer entrega d'aquesta. La sorpresa va arribar quan van veure que en el seu interior i hi havia, més enllà de la documentació, un total de 16.300 euros fraccionats en bitllets de 500 i 100. D'això se'n diu tenir sort.

Indignació a Rodalies: asseguren que un vigilant ha robat diners a un passatger

No va tenir la mateixa sort un usuari de Rodalies quan, el passat 18 de febrer, va denunciar una pràctica totalment intolerable per part d'un dels vigilants de seguretat d'una estació de Barcelona. Segons explicava a Twitter @faro-max, una persona no ha pogut sortir a Arc de Triomf, ja que el torn no li agafava el seu bitllet. Davant aquest problema, la reacció del treballador de seguretat ha estat demanar-li diners per comprar un bitllet senzill. 

El passatger ha pogut abandonar l'estació una vegada el vigilant ha fet la compra. Això sí, segons la denúncia feta al compte de Twitter de Rodalies, aquest s'hauria negat a tornar-li els diners del canvi. Després del primer missatge, el compte oficial de Rodalies ha demanat més informació a l'usuari per poder tramitar la incidència. Aquest ha facilitat que es tractava d'un dels vigilants que treballa al torn de tarda, donant una descripció d'aquest. 

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari