La Casa de Papel

Una banda de delinqüents brasilers es fan amb un botí de 720 kg d'or a l'estil de 'La Casa de Papel'

L'or robat està valorat en més de 30 milions d'euros | Es van fer passar per policies per aconseguir el botí

Una banda de delinqüents brasilers van robar el dijous de la setmana passada fins a 720 quilograms d'or, valorats en més de 30 milions d'euros, en una terminal de càrrega de l'aeroport de Sao Paulo, el més transitat del país. També van robar diversos tipus de metalls preuats. El més sorprenent del cas, però, és la seva similitud amb l'atracament que es duu a terme en la tercera temporada de 'La Casa de Papel', la nova entrega de sèrie de Netflix, que es va estrenar el 19 de juliol.

Encara no fa un mes que la nova temporada de la sèrie espanyola es va estrenar, però el seu gran èxit ja ha travessat fronteres. 'La Casa de Papel' és una de les joies de la plataforma de continguts audiovisuals d'aquest estiu. Els atracadors que vesteixen amb una careta de Dalí ja tenen milers de fans arreu del món, com a Itàlia, Argentina, Turquia o Brasil.

La realitat ha superat la ficció

En aquest últim país, la realitat ha superat la ficció i s'ha dut a terme un atracament que, amb un 'modus operandi' gairebé idèntic a la banda que vesteix amb granotes vermelles, ha aconseguit un botí milionari d'or de manera perfecta. Disfressats de policia, la banda de lladres del Brasil s'ha sortit amb la seva.  En menys de deu minuts, i amb els uniformes de la Policia Federal de Brasil i amb cotxes similars als del cos, s'han pogut emportar de manera neta i sense ferits 750 quilograms d'or.

Els lladres, abans de fer-se amb l'or,  van segrestar el responsable de la planta per poder carregar el botí.  Van ser els mateixos treballadors de la planta els qui van anar carregant els quilos d'or als cotxes amb logotips d'adhesius falsos de la policia. Alguns dels retinguts estaven amenaçats perquè no posessin problemes a l'assalt: els van dir que si ho feien, els farien mal. Però no va caler, i és que tot va anar sobre rodes i no va resultar cap ferit.

D'aquesta manera, els lladres van poder escapar sense problemes. Ara, al Brasil hi ha un important dispositiu policial de recerca per poder caçar els delinqüents i recuperar els 750 quilograms d'or.   A més, han assegurat que s'ha reforçat la vigilància policial en tota la zona gràcies a la col·laboració de la policia militar, federal i civil.

També et pot interessar...