Imatge dels agents de la Guàrdia Civil emmanillant un dels detinguts

Demanen presó a 4 joves que van participar en una concentració davant la Guàrdia Civil

La Fiscalia reclama set anys de presó per als joves, que van participar en una cassolada davant la caserna de la Guàrdia Civil a Manresa | La Generalitat també exerceix de part acusadora

Surt a la llum un nou cas de repressió judicial a persones innocents. La Fiscalia demana set anys de presó per a quatre joves de la comarca del Bages que van participar en una cassolada de protesta davant la caserna de la Guàrdia Civil de Manresa. El ministeri públic acusa els joves dels delictes de desordres públics, atemptat contra l'autoritat i danys i lesions a una dotzena d'agents dels Mossos d'Esquadra.

Els fets es van produir el 16 d'octubre, en el marc de les protestes contra la Sentència dels líders del Procés, quan una de les columnes de la Marxa de la Llibertat que havien d'arribar a Barcelona va passar per la capital del Bages. No hi ha imatges que identifiquin i comprometin els joves, tan sols el testimoni d'alguns agents, tal com subratlla la defensa. Els joves, en paral·lel, neguen la seva participació en els fets.

El diari 'Regió 7' ha narrat la successió dels fets que han desembocat en la petició de presó per als quatre joves. La Marxa de la Llibertat va trobar-se, passant per la caserna, amb la cassolada que hi havia convocada. Un grup d'espanyolistes en defensa de la Guàrdia Civil es va encarar amb els manifestans que eren a la cassolada. Una estona després, quan la Marxa ja no hi era, van començar les càrregues policials i les corredisses d'un centenar de persones.

En aquesta situació, amb el gruix de gent repartit pels carrers de la vora de la caserna, van aparèixer els primers contenidors cremant al mig de la carretera de Cardona i fins a la Muralla de Sant Domènec. Davant l'avanç dels Mossos d'Esquadra, els manifestants es van anar dispersant i van escampar els contenidors, al temps que llençaven cadires i taules de les terrasses.

La Generalitat també exerceix de part acusadora

La Fiscalia demana, a banda de la presó, multes i indemnitzacions. Segons el mateix ens judicial, els joves van actuar premeditadament i de manera «violenta i agressiva». Però la Generalitat també exerceix de part acusadora, i demana penes de presó inferiors, de dos anys i tres mesos. El judici se celebrarà a l'Audiència Provincial en una data que encara es desconeix.

A banda dels quatre joves, també hi ha un menor acusat pels mateixos delictes. En aquest cas, el Fiscal demana les mateixes indemnitzacions per als agents, i cent hores de servei a la comunitat que, si no s'accepten, se substituirien per divuit mesos de llibertat vigilada.