Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Anna i Olivia i el vaixell Ángeles Alvariño

La mare d'Anna i Olivia, sobre la possibilitat que Tomás sigui viu: «Tindré por»

Beatriz Zimmerman creu que el pare de les nenes s'ha suïcidat, encara que no està «al 100%» convençuda

Beatriz Zimmerman, mare d'Anna i Olivia, està passant els pitjors dies de la seva vida. Ja fa una setmana que les seves esperances de tornar a veure les seves filles es van esfumar quan es va trobar el cos de la gran. Des de llavors, el que més desitja és que també trobin el de la petita i poder-les enterrar a totes dues.

La seva família i amics li han donat suport en tot moment per a ajudar-la a superar un episodi que, sens dubte, ha canviat la seva vida per sempre. Entre ells també hi ha Joaquín Amills, portaveu de la família i president de l'associació SOS Desaparecidos.

Amills, que ja sap el que és perdre un fill, no s'ha separat de Beatriz des que aquesta va denunciar la desaparició de les seves filles. Segons ha informat a 'El Programa de Ana Rosa', ara mateix Beatriz té dues grans pors.

La primera és que el cos d'Anna no aparegui, de manera que no la podria enterrar i mai podria descansar tranquil·la. La segona, que Tomás hagi aconseguit fugir i estigui viu, amagat en algun lloc.

El portaveu de la família ha explicat que «Beatriz creu que Tomás es va suïcidar, però no n'està segura al 100%». La principal hipòtesi de la investigació també sosté aquesta idea, però si no apareix el cos, sempre li quedarà el dubte.

A més, hi ha persones que creuen que «la manera de ser de Tomás no obeeix a la d'un suïcida», encara que la investigació digui el contrari. Amills explica que estan  «pràcticament convençuts, en un 99%, que és al mar, però aquest 1% donarà lloc a especulacions...».

Beatriz vol que aparegui el cos de Tomás per a no tenir por

«No podem permetre que Beatriz miri cap enrere per si Tomás la va a buscar. No podem permetre que aquest home estigui al carrer», ha insistit. Pel que sembla, Beatriz li ha dit que si el cos no apareix, tindrà por. «És un assassí, i el miracle seria trobar-lo», va dir la mare de les nenes.

Ell afegeix que tenen fets constatats: «Si ho va programar tot tan meticulosament, si fins i tot amb les nenes mortes al maleter es va dedicar a portar el gos...». A més, «si tenia intenció de fugir, per què va tornar al port?». Amills creu que allà «es podria haver trobat Beatriz, o bé la patrullera el podria haver detingut, va assumir un risc».

Sobre la cerca d'Anna, que s'allargarà encara uns dies més, Beatriz admet que serà «molt complicat trobar-la». Els investigadors li han explicat en tot moment cada detall que van coneixent, així que ella sap en quina situació estan ara.

La principal hipòtesi de la investigació assegura que Tomás va tirar Anna a l'aigua dins d'una bossa d'esport. De fet, els cossos d'Anna i Olivia haurien estat llançats a la mar junts, en dues bosses separades, però unides per l'àncora.

El problema és que, pel que sembla, la bossa d'Anna es va trencar en algun moment de la immersió i el cos se'n va desprendre. Si això va passar al fons marí, a 1.000 metres de profunditat, el cos encara hi podria ser. Els experts asseguren que, a aquesta profunditat, el pes de l'aigua i la pressió fan difícil que es pugui moure.

Haver trobat el cos d'Olivia l'ajudarà a passar pàgina

Però si el cos va sortir de la bossa en el moment en què Tomás la va tirar a l'aigua, el cos d'Anna hauria quedat a mercè del corrent. A més, els animals marins també hi podrien haver accedit.

Amb tot això, les possibilitats de trobar el cos d'Anna s'esvaeixen cada dia que passa. El vaixell ha prorrogat l'estada al mar en quatre ocasions. L'última, aquesta mateixa setmana, ja que estava previst que aquest dijous tornés a port, però finalment es quedarà a mar uns dies més.

Malgrat tot, i fins i tot en el cas que el cos d'Anna no aparegui, Beatriz ho té clar. «Està convençuda que el que li va fer a l'Olivia, també li va fer a l'Anna», assegura Joaquín Amills.

Haver trobat Olivia, encara que va trencar les seves esperances, li permetrà seguir endavant. Tot i que el cos d'Anna no aparegui, Beatriz sap què va passar amb la nena. «Sabem que tenint l'Olivia, també tenim l'Anna. A l'homenatge que farem al funeral de l'Olivia, també hi serà l'Anna; hi seran les dues», assegura el portaveu.