La parella que va assassinar el seu nadó perquè «no parava de plorar»

Els demanen 28 anys de presó

Enfermedades raras en niños
Un nadó de divuit mesos va morir en mans de la parella de la seva mare a Sevilla | BitPadres.com

Aquest divendres a l'Audiència Provincial de Sevilla, un jutjat popular enjudiciarà la parella acusada de matar el seu nadó de divuit mesos l'abril de 2016. Fet pel qual la Fiscalia demana, tant per Isabel com per Ezequiel, 28 anys i set mesos de presó, la mare del bebè, de 30 anys, i la que era la seva parella sentimental en aquell moment, de 37 anys, que es troben en presó provisional des del 27 d'abril de 2016.

Inhabilitació per exercir la pàtria potestat

En el cas de la mare, reclamen 25 anys de presó per un delicte d'assassinat, en concepte d'autora per omissió, ja que no va auxiliar el seu fill ni va evitar l’agressió per part de la seva parella, i tres anys més, juntament amb la prohibició d'aproximar-se a menys de 500 metres i de comunicar-se amb un altre fill menor durant cinc anys per un delicte de maltractament en l'àmbit familiar.

El pròxim dilluns declararan els acusats pels quals també han demanat set mesos de presó i dos anys més d’allunyament del menor per un altre delicte de maltractament, mentre que per a la mare sol·licita a més la inhabilitació especial d’exercir la pàtria potestat durant sis anys i nou mesos. Pel que fa a la responsabilitat civil, la Fiscalia vol que els acusats indemnitzin el germà de la víctima amb 101.800 euros a través de la Junta d'Andalusia, qui té la seva tutela.

Segons l'escrit d'acusació, els fets van començar durant el 2015, quan Isabel vivia amb els seus dos fills i «de forma constant» els va sotmetre a «tota mena d'insults, a crits i càstigs físics, sacsejant-los fins a tirar-los a terra o, fins i tot, deixant-los a les fosques al passadís de l’edifici o a la seva habitació».

Ingressa a presó un estafador multireincident amb cinc ordres judicials pendents de detenció
La parella està en presó provisional des del 2016 per l'assassinat del seu nadó de 18 mesos | Mossos d'Esquadra

L'home va matar el nadó pels plors constants i ella no ho va evitar

La situació va continuar quan Isabel i els seus dos fills van anar a viure amb Ezequiel, qui tenia dos fills d’una altra relació i amb qui la mare havia començat una relació a principis de 2016. Fins a abril d'aquest any, els acusats van viure «en una dinàmica d'agressions i insults» als fills de la dona, tractant-los «amb absolut menyspreu, insultant-los constantment (...), agredint-los pel simple fet que protestessin o ploressin per qualsevol cosa» i pegant-los «en presència dels fills» de l'home.

La tràgica mort del nadó de divuit mesos va tenir lloc al voltant de les 19.00 hores del 23 d'abril de 2016, quan l'investigat va emportar-se el bebè a l'habitació on tenia el bressol «amb l'aprovació» de la seva parella, qui estava parlant per telèfon a l'habitació del costat.

«Com el nen no parava de plorar», l'acusat el «va agafar amb força pels braços» i «amb ànim de causar-li la mort o, en tot cas, sense importar-li que es morís, el va sacsejar brutalment, alhora que li colpejava el cap, fins en tres ocasions, contra una superfície plana», per després deixar-lo al bressol. Tot i que la mare del bebè «va escoltar els cops i el plor desconsolat del nen», «no va fer res per a impedir l'agressió mortal, ni posteriorment auxiliar el seu fill i es va desentendre sense importar-li que, a causa dels cops que havia escoltat, morís».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari