Cordó policial dels Mossos d'Esquadra i tres agents de fons

La denúncia d'un veí que ha destapat un escàndol en una immobiliària catalana

Els Mossos han detingut al propietari del negoci i no descarten que hi hagi més persones implicades

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts 8 de novembre el propietari d'una immobiliària de Berga com a presumpte culpable de diversos delictes de falsificació i afavoriment a la immigració de persones estrangeres. L'home, de 68 anys i veí de Gironella, falsificava contractes de lloguer a persones migrants perquè aquests puguin accelerar els tràmits de reagrupament familiar a canvi d'una compensació econòmica. 

Es calcula que l'autor dels fets podria haver tramitat fins a 18 expedients de reagrupament familiar fraudulents, obtenint així un mínim de 25.500 euros.

La trucada d'un veí, clau per trobar el delicte

La propietària d'un pis de Berga va ser la persona que va imposar una denúncia a la immobiliària i, arran d'això, van començar la investigació policial al mes de maig. La dona va explicar als Mossos que no es va poder empadronar en el seu pis, ja que al padró hi constava que residien altres persones. Gràcies a aquesta denúncia, la policia va detectar que la immobiliària que gestionava el pis havia fet un contracte de lloguer fals.

A més dels 18 expedients falsos emesos per la mateixa immobiliària, en alguns d'ells també es produïen factures de llum i aigua també falsificades. Els Mossos han informat a través de les seves xarxes socials sobre la detenció.

Dos anys fent contractes de lloguers falsos, com a mínim

La policia ha assegurat que el presumpte autor dels delictes portava falsificant contractes de lloguers des de l'any 2019 com a mínim, amb l'objectiu d'obtenir recompenses econòmiques que van arribar a més de 25.500 euros. Dimarts passat els Mossos van detenir al propietari i van escorcollar la immobiliària. De fet, van intervenir diversos aparells electrònics com ordinadors, discs durs així com documents en paper.

La investigació continua oberta

L'home va passar a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Berga l'endemà de la seva detenció. No obstant això, la investigació no està tancada del tot, els agents no descarten que hi puguin haver més persones implicades en el delicte.