Muntatge fotogràfic d'Enrique Fuentes i Paqui Romero, desapareguts el 26 d'octubre a Huelva

El darrer sopar de Paqui i Enrique: apareixen amb el seu cotxe sota l'aigua

Fa uns dies van desaparèixer i aquest dissabte, un ciclista es va fixar en allò que semblava ser un cotxe enfonsat a la localitat d'Aljaraque

Trist desenllaç per a la recerca de Paqui i Enrique, desapareguts el passat 26 d'octubre a Huelva, i dels quals no se'n sabia res. Finalment, ha sigut un ciclista qui ha descobert el cotxe dels desapareguts, a cinc metres de profunditat.

Un ciclista s'emporta la sorpresa de la seva vida

Tot succeïa aquest mateix dissabte al matí. L'aficionat al ciclisme es va fixar que a les profunditats de l'aigua hi havia el que semblava el sostre d'un vehicle. Concretament, estava enfonsat a una profunditat aproximada de cinc metres.

El cotxe era molt a prop de la platja d'El Espigón, als afores de Los Corrales, la qual es tracta d'una pedania de la localitat d'Aljaraque, a la província de Huelva.

Paqui i Enrique van quedar per sopar, però mai van tornar

El fatídic dia de la desaparició, Paqui, de 60 anys, i Enrique, de 73 anys, van quedar per sopar, i tot va ser normal. Ara bé, segons els seus familiars, cap dels dos va arribar als seus domicilis de Huelva.

Paqui Romero en una imatge compartida pels familiars
Paqui Romero tenia 60 anys i era de Huelva | Cedida

Van denunciar-ne la desaparició, i des de llavors la recerca s'ha fet sense parar alhora que la policia no descartava cap hipòtesi. Paqui i Enrique es van esfumar amb el vehicle, un Peugeot 308 de color gris i matrícula 8351 HRR. Va cridar molt l'atenció que el cotxe tampoc aparegués enlloc, ja que tampoc constava com a implicat en cap accident.

Intensa campanya de cerca a les xarxes socials

Els familiars dels desapareguts van iniciar una intensa campanya de cerca a les xarxes socials, demanant qualsevol ajuda o pista, per petita que fos, per trobar-los.

«Ja són sis dies sense ells. Dies d'inquietud, de por, de nervis. Us demano que no els oblideu», deia una publicació compartida fa uns dies a les xarxes socials.

Segons el cartell de cerca, Francisca Romero González, de 60 anys, era de complexió prima. Tenia els cabells canosos i ondulats, els ulls castanys i un tatuatge al braç esquerre.

Per la seva banda, Enrique Fuentes Fuentes, de 73 anys, feia 1,70 metres, era de complexió gruixuda i també tenia els cabells canosos. A més a més, presentava una calvície parcial, barba i una mica de masclet.

Tot i l'esforç dedicat, les batudes de recerca no donaven resultats, i es tancaven sense haver localitzat els desapareguts. Enmig de la desesperació, els familiars no van perdre l'esperança, perquè no era normal que se n'anessin sense avisar. Fa uns dies, van demanar públicament més mitjans per trobar-los, fins que va arribar la notícia d'Aljaraque...

Enrique Fuentes en una imatge de la família
Enrique Fuentes Fuentes tenia 73 anys i va desaparèixer sense deixar rastre | Cedida

La confirmació de la tragèdia

Ràpidament, el ciclista que va veure el cotxe a l'aigua va donar la veu d'alarma i es va activar un dispositiu de la Policia Nacional, amb el suport de la Guàrdia Civil. També van activar-se els efectius de la Policia Local d'Aljaraque, així com els Bombers de Huelva.

Recuperar el vehicle no va ser una tasca fàcil. El corrent tenia en aquells moments molta força, i la visibilitat era gairebé nul·la. Això feia impossible accedir a l'interior del cotxe, i per això en un primer moment no se sabia si era el dels desapareguts.

Cotxe de la Policia Nacional
La policia i els Bombers van aconseguir rescatar el cotxe de l'aigua | EuropaPress

Els familiars van seguir amb emoció els treballs de rescat. Cap a les 20.00 hores, gràcies a l'intens treball dels bussejadors, els bombers i un camió amb ploma, van aconseguir extreure el cotxe de l'aigua. Però allò que va venir després va ser la tràgica confirmació: al seu interior hi havia els cossos de Paqui i Enrique.

Segons 'NIUS', els cadàvers no presentaven signes de violència. Això sí, caldrà esperar la realització de l'autòpsia per conèixer la causa exacta de la seva mort.