Imatge de l'exterior d'una oficina de Correus

Escàndol en una oficina de Correus catalana per vexacions i humiliacions del director

CSIF assegura que Correus tenia coneixement dels fets des de fa alguns anys

Treballadores de Correus de Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà, han patit assetjament laboral per raó de gènere segons ha denunciat la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) davant Inspecció de Treball. El sindicat manifesta que en l'oficina de correus, situada al carrer Girona 17-19, hi ha un director que actua, reiteradament, de manera masclista tot assetjant a les treballadores, una actitud que asseguren que no passa «amb els treballadors masculins de l'oficina».

Des de CSIF asseguren que  Correus fa diversos anys que coneixia que es produïa aquesta situació  perquè tant el sindicat com algunes treballadores ho havien denunciat i algunes d'elles havien indicat que no volien tornar a treballar a l'oficina en qüestió. No obstant això,  no s'havia pres cap mesura per posar fi al problema.

«Un cas clar d'assetjament laboral»

Davant d'aquest «clar cas d'assetjament laboral per raó de gènere d'un superior jeràrquic respecte a les seves subordinades», el sindicat exigeix a Inspecció de Treball que actuï de forma urgent i afegeix que  demanarà un estudi de riscos psicosocials.  A més, assenyala que estudiarà emprendre possibles accions legals.

Entre les treballadores víctimes d'aquest assetjament hi ha la delegada electa de CSIF qui, el sindicat assegura, que ha comunicat «en reiterades ocasions» la situació que patien les treballadores a la cap de sector. Un fet del qual n'era conscient el director de l'oficina, qui han assegurat s'ha dedicat a «intentar humiliar-la, vexar-la i menysprear-la» quelcom que manifesten que a més de ser un assetjament laboral també és assetjament sindical.

També et pot interessar...