Denuncien Messi per un presumpte delicte de blanqueig i estafa

La demanda ha estat interposada per un cooperant argentí que va treballar per a la Fundació Leo Messi des de l'any 2012 fins a l'any 2015

Leo Messi
Denuncien Messi per un presumpte delicte de blanqueig i estafa a través de la seva fundació | CatalunyaDiari.cat

Un cooperant argentí que va treballar per a la Fundació Leo Messi des de l'any 2012 fins a l'any 2015 ha denunciat el crack blaugrana davant l'Audiència Nacional per un presumpte delicte de blanqueig i estafa a través de la seva entitat. La demanda, dirigida també contra el pare del futbolista, Jorge Horacio Messi, així com contra la Fundació de l'argentí, està sustentada amb diversos documents que segons s'indica demostrarien el delicte.

Rettori ja va denunciar Messi a Buenos Aires

Un exemple d'això, tal com explica en exclusiva el diari 'ABC', seria una suposada transferència de 300.000 dòlars que va cobrar a Luxemburg una empresa fantasma de Messi, i que en realitat eren ingressos de l'ONG. El denunciant, que rep el nom de Federico Rettori, ja havia presentat una demanda similar davant els jutjats de Buenos Aires, des d'on van iniciar una investigació en la qual van imputar Messi, el seu pare i altres persones arran l'ocultament d'actius i blanqueig.

En el cas d'Espanya, la denúncia recull presumptes delictes contra l'Hisenda Pública, així com delictes comptables, estafa i blanqueig de capitals. I és que, segons sosté Rettori, els ingressos mencionats anteriorment «havien de ser destinats, en un principi, a accions socials», però finalment haurien estat desviats «a una altra classe d'activitats privades o comptes diferents dels declarats per la Fundació».

La fundació està registrada a Barcelona

El motiu pel qual l'extreballador de l'entitat ha decidit demandar l'argentí en aquest país no és altre que el fet que la Fundació Leo Messi està registrada a Barcelona, i és des d'on opera. En aquest sentit, i tal com ha fet públic el mitjà citat anteriorment en diverses ocasions, l'organització ha signat molts convenis amb patrocinadors que no van arribar a ser mai declarats, ni al país d'origen del futbolista ni al lloc on resideix actualment.

El problema principal rau en el fet que els ingressos que perceben aquesta mena de fundacions no han de ser declarats, ja que estan lliures d'impostos. Amb tot, és imprescindible que vagin sempre destinats a finalitats socials. Quelcom que, si el que diu Rettori és cert, hauria incomplert Leo Messi, això suposaria la confirmació de diversos delictes, com ara el d'apropiació indeguda.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari