Denuncien la mort d'una treballadora de la llar mentre netejava una finestra

Les associacions asseguren que les lleis «no protegeixen» el sector

Ambulància del SEM
Des de l'associació denuncien que la llei no els protegeix | Flickr

L'associació Sindillar ha denunciat la mort d'una treballadora de la llar a Arenys de Mar mentre estava treballant aquest passat divendres. Segons asseguren en un manifest conjunt amb diverses entitats d'arreu de l'Estat, la víctima estava netejant els vidres d'una finestra quan es va precipitar al buit. «Una dona més que mor enmig de la precarietat d'unes lleis que no ens protegeixen», lamenten. 

«Quantes més hem de morir perquè se'ns tingui en compte?»

Segons l'associació, les lleis, com la de prevenció de riscos laborals, «només estan pensades per les empreses» i, per tant, el seu sector queda «exclòs» de la norma. Així, asseguren que tot i que la víctima sí que tenia un contracte laboral, no li va donar «cap seguretat». «Quantes més hem de morir perquè se'ns tingui en compte?», es pregunten al manifest.

«Ja n'hi ha prou d'excloure'ns de les lleis, prou de 'buits legals' per al nostre sector», sentencien al comunicat, on reclamen campanyes específiques d'Inspecció del Treball i Seguretat Social. En aquest sentit, volen que el govern reconegui que no ha tingut «voluntat política» per millorar les seves condicions laborals, així com la situació que provoca la Llei d'Estrangeria, que asseguren que els «empeny a condicions infrahumanes».

Sindillar i la resta d'associacions es queixen que tenen unes condicions laborals injustes i que estan subjectes a feines no declarades, a la parcialitat, la temporalitat, l'absència de formació preventiva i, sobretot, a uns salaris baixos.


Comentaris

envia el comentari