Denuncien un professor de la Bisbal d'Empordà per tocar la vagina a una alumna quan era menor

Els fets van passar l'any 1995, però la víctima no va ser capaç de denunciar-ho fins que van passar 15 anys

Una dona ha presentat una denúncia contra un professor d'una escola de la Bisbal d'Empordà per abusos sexuals quan era menor, l'any 1995. Segons ha explicat al diari 'Ara', els fets van passar fora de les instal·lacions de l'Escola Mas Clarà, en un centre on es feien activitats extraescolars. La dona explica que per dues vegades ell li va tocar la vagina.

Finalment ho va explicar a la mare i els pares van anar al col·legi per denunciar els fets. La direcció del centre d'aquella època ha explicat al diari que van traslladar el problema a l'Ajuntament i al Departament d'Ensenyament. Finalment, el mestre va ser apartat del centre, que és públic, mentre ella continuava els estudis, però després va tornar i encara hi exerceix.

  • Relacionat:  Un home intenta abusar d'una nena de 12 anys al portal de casa seva a Lleida.

El professor va abusar d'ella dues vegades

«Tenia por que no em creguessin», fa patent la víctima, que explica que els fets van passar en una de les classes d'informàtica a les quals assistia dues vegades per setmana. En un moment en què s'havien quedat sols, el professor va aprofitar per descordar-li els pantalons i posar-li la mà a la zona vaginal, quelcom que es va tornar a repetir dos dies després.

Una amiga seva la va trobar plorant després que el professor abusés d'ella | Cedida

Aleshores, una amiga seva la va trobar plorant i, si bé la víctima no va voler explicar-li, en arribar a casa sí que va tenir el valor d'explicar-ho als seus pares, els quals van denunciar els fets a l'escola en qüestió.

Els responsables del centre diuen que «no hi podíem fer res»

Una de les responsables escolars de l'època, però, argumenta que els fets van passar fora del centre, i que per tant «no hi podíem fer res». Els pares de la Mireia també van parlar amb Ensenyament, que van ser els encarregats de determinar la manera d'actuar amb la víctima i amb l'abusador.

En aquest sentit, se'ls va oferir la possibilitat que la nena canviés d'escola, però ella no va voler perquè hi tenia els amics. Ella ara lamenta que no es traslladés el cas a la justícia, si bé va necessitar 15 anys per agafar seguretat i ser capaç de fer el pas i denunciar l'abús.

A més, tampoc comparteix que la mesura proposada impliqués expulsar temporalment el professor amb l'objectiu que no coincidissin, ja que tan bon punt ella va abandonar el centre escolar, el presumpte abusador va ser readmès. Ensenyament, per la seva banda, ha explicat que el cas es va arxivar per falta de proves.

 

  • Et recomanem:  Condemnat a pagar 20.000 € després que el seu rottweiler mossegués un amic a Girona.