La Fiscalia presenta un recurs per recorre al tercer grau perquè ha rebut un «tracte privilegiat»

El fiscal recorre el tercer grau d'Oriol Pujol perquè ho veu un «tracte privilegiat»

Pujol va sortir, el passat divendres 29 de març, de presó amb un règim de tercer grau

La Fiscalia ha presentat un recurs al Jutjat de Vigilància Penitenciària contra la concessió del tercer grau inicial a l'exdiputat de CiU al Parlament, Oriol Pujol, condemnat a dos anys i mig de presó per tràfic d'influències, suborn i falsedat en document mercantil pel cas ITV, i  ha constatat que ha rebut un «tracte privilegiat».

 

En el seu escrit, al qual ha tingut accés Europa Press, el fiscal s'oposa a la concessió del tercer grau a Pujol, que suposa que des del divendres 29 de març pugui sortir de la presó durant el dia entre setmana i estar-se a casa seva els caps de setmana,  demana que se'l classifiqui com a segon grau, i lamenta que es transmeti «un perillosíssim missatge que delinquir és rendible».

La Secretaria de Mesures Penals de la Conselleria de Justícia, que dirigeix Ester Capella, va aprovar el 21 de març la classificació inicial de tercer grau d'Oriol Pujol, una proposta que havia estat elevada per decisió unànime de la Junta de Tractament de la presó de la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona).

Amb el tercer grau només ha de passar vuit hores diàries al centre | cedida

 

Oriol Pujol fa una setmana que va sortir amb el règim de tercer grau

El passat divendres 29 de març, Oriol Pujol va sortir de la presó amb un règim de tercer grau i per tant, va ingressar en un centre obert. D'aquesta manera, només haurà de passar les nits entre setmana, intern al centre, mentre que podrà passar els caps de setmana a casa seva. Segons ha manifestat Brians 2, la presó on està reclús, només haurà de passar 8 hores diàries, entre setmana, al centre obert.

  • Altres notícies: Detinguts els pares del presumpte autor de l'assassinat de la dona que va aparèixer enterrada a Ulldecona

L'objectiu final que tenen els centres oberts  és reinserir, novament, els presos a la societat. A través d'aquest major contacte amb el medi comunitari  l'intern s'incorpora progressivament a la vida en llibertat.