Spiderman

El noi disfressat d'Spiderman que lluita contra la delinqüència a Barcelona

El jove, que prefereix mantenir la seva identitat oculta, s'ha fixat com a missió ajudar a la gent, motiu pel qual recorre cada dia els carrers de la ciutat comtal a la cerca de persones o animals als quals pugui resultar útil d'una manera o altra

Hi ha històries de ciència-ficció que a vegades traspassen el món de la fantasia i es converteixen en realitat. És el cas d'un jove barceloní que es disfressa d'Spiderman i surt a voltar pels carrers de la capital catalana amb l'objectiu d'ajudar algú, sigui qui sigui. Fins al moment i per voluntat pròpia, es desconeix la identitat del noi, però això no ha impedit que, al llarg de les últimes setmanes, hagi aconseguit capturar un lladre que havia robat un telèfon mòbil, hagi donat menjar a gats abandonats i regals a nens i a persones sensesostre. En definitiva, que a poc a poc s'està guanyant que la gent el consideri tot un heroi.

  • També pots llegir:  Un home intenta abusar d'una nena de 12 anys al portal de casa seva a Lleida.

«Només vull realitzar bones accions»

Tal com explica el protagonista de la història al seu web, i segons recull el mitjà 'Metrópoli Abierta', el que ell vol és simple: «Només vull realitzar bones accions, fer felices les persones, ajudar. He nascut per a fer el bé».

Amb tot, el motiu que realment l'ha impulsat a dur a terme la seva comesa és el fet de tenir coneixement que Barcelona pateix una insuficiència d'efectius policials, sobretot si tenim en compte que la ciutat acostuma a ser protagonista de més de 500 delictes diaris.

La policia el coneix personalment

Per la seva banda, les forces de l'ordre estan encantades amb l'existència d'aquest Spiderman anònim. De fet, ja es coneixen les cares, perquè una nit que el jove estava repartint menjar va ser sorprès per dos agents que en un primer moment creien que era una persona sospitosa.

La història va estar a punt de complicar-se quan els policies van demanar la documentació al superheroi, i aquest no portava el DNI. No obstant això, quan el protagonista anònim els va explicar les seves intencions, els agents  van quedar tan captivats que fins i tot li van demanar fer-se una fotografia tots plegats.

  • Potser t'interessa:  Ferida una dona per la caiguda d'una finestra d'un hotel a Barcelona.

L'Spiderman anònim pateix dificultats econòmiques

Evidentment, una feina tan àrdua requereix un entrenament específic i constant. Per aquest motiu, el superheroi anònim ha pres la determinació de posar-se les piles i exercitar-se durament, en considerar que «tenir força és útil i pot ajudar en molts aspectes».

El problema és que no tot són flors i violes, i l'Spiderman de Barcelona té una dificultat bastant notòria que pot acabar influint negativament en la seva tasca. Tal com ell mateix ha explicat, pateix seriosos problemes econòmics, motiu pel qual no pot dur a terme tantes bones accions com desitjaria.