Una cambrera netejant una taula buida a la terrassa d'un local a Tortosa

Denuncien el propietari d'un bar de Terrassa que estava obert amb clients consumint a l'interior

Els fets han tingut lloc aquest dimarts a la nit

La Policia Municipal de Terrassa ha denunciat aquest dimarts al vespre el propietari d'un bar on hi havia clients consumint tant a l'exterior com a l'interior del local utilitzant el mobiliari per deixar les begudes i seure. Els agents es van acostar a l'establiment a les 21.30 hores de la nit alertats per una trucada al 112 on es denunciaven els fets. Un cop allà, van demanar als clients que abandonessin l’establiment recordant-los les restriccions establertes per la Generalitat per lluitar contra la Covid-19, i van obrir acta al propietari de l’establiment per incompliment de les mesures decretades.

En el tercer dia del toc de queda, la Policia Municipal ha imposat un total de vuit denúncies a ciutadans que es trobaven a la via pública entre les 22.00 hores de la nit i les 6.00 hores de la matinada sense causa justificada. Quatre van ser per a vianants i les altres quatre per a vehicles aturats en un dispositiu de control policial.

Al llarg d'aquest dimarts també es van interposar vuit denúncies més per no dur la mascareta posada o fer-ho de forma incorrecta, altres sis sancions van ser per a un grup de persones que estaven reunides i consumint alimentació i begudes a la plaça de Paulina Pi de la Serra i, finalment, una altra per a un establiment que no va tancar en l’horari establert per les restriccions.

 

El Govern tindrà preparades les noves restriccions aquest dijous

El Govern de la Generalitat tindrà preparades aquest mateix dijous 29 d'octubre, en el marc del Procicat, les noves restriccions per contenir la pandèmia del coronavirus a Catalunya i també les ajudes i l'acompanyament pels àmbits que es veuran afectats. Es compliran llavors quinze dies des de l'anunci del tancament de bars i restaurants. Sobre la taula hi ha el confinament perimetral, domiciliar i altres mesures, però fonts del Govern insisteixen que no hi ha res tancat encara.

Els membres de l'executiu han celebrat una sessió de treball amb la participació dels experts dels diferents departaments, especialment de Salut i de Protecció Civil, per analitzar la situació des del vessant sanitari, econòmic i social. La trobada ha durat prop de quatre hores. En la reunió s'han pogut posar en comú quina és la situació dels sectors vinculats a cada departament i que s'han vist més afectats per la pandèmia. Els membres del Govern també han aprofitat per valorar l'operació de la Guàrdia Civil contra diversos empresaris propers al procés.