Fotomuntatge d'Erik Silva Martínez i Vigo de fons

Denuncien el segrest d'Erik, un bebè espanyol de només 21 mesos

Erik Silva Fernández fa cinc dies que està desaparegut

Avui, Vigo s'ha despertat amb la petició d'ajuda desesperada d'una família que busca des de fa dies Erik Silva Fernández, un nen de tan sols 21 mesos que porta desaparegut des de divendres passat, 18 de febrer.

Sense notícies d'Erik 

L'angoixa i la desesperació es van apoderar d'aquesta família quan divendres passat van perdre la pista al bebè. I és que no dona senyals de vida des de llavors, quan va ser vist per última vegada.

Ràpidament. l'entorn del nen va comunicar la desaparició a la policia, i tot apunta a un segrest. L'associació SOS Desaparecidos ja ha publicat una foto del nen a les xarxes socials i qualifica la desaparició com a fruit d'un possible segrest parental.

Tot i que Erik només té un any i nou mesos, la seva família diu que en aparença pot passar per un de tres. Té els cabells rossos i els ulls verds, és de complexió prima i fa 92 centímetres.

La gent de l'entorn més proper està convençuda que el nen l'ha retingut la seva mare, que fa dies que tampoc dona senyals de vida i no se sap on és. El pare no té ni idea d'on poden ser. No li consta si la dona hauria pogut fugir amb la criatura a l'estranger o si continuen a Vigo.

Els agents de la Policia Nacional no consideren que la desaparició sigui d'alt risc, atès que el menor és amb la mare. En aquest sentit, afirmen que no hi ha indicis que Erik hagi patit cap mal i que es troba bé.

La fotografia d'Erik ja circula per les xarxes socials, on demanen col·laboració ciutadana per a trobar qualsevol pista que ajudi a trobar-lo. Així doncs, han difós dos telèfons de contacte: 642 650 775 i 649 952 957.

Dos agents de la Policia Nacional d'esquena
A la policia els consta que els pares d'Erik estan separats i que tenen un contenciós legal obert | Cedida

Problemes en la separació del matrimoni

Han passat cinc dies des que el pare d'Erik el va veure per última vegada. El 18 de febrer, la mare l'hauria d'haver lliurat al pare, ja que el nen havia de passar el cap de setmana amb ell, però no va fer acte de presència. A més, tampoc va respondre al telèfon quan el pare li va trucar diverses vegades.

Ahir, dilluns 21 de febrer, l'home va decidir anar a la comissaria de la Policia Nacional de Vigo per a interposar una denúncia per la desaparició d'Erik. La seva exdona és la principal sospitosa del segrest del menor, i la família està convençuda que n'és la responsable.

Segons alguns mitjans, no és la primera vegada que es retarda o incompleix l'horari establert des que el matrimoni es va separar. No obstant això, mai havia deixat passar tants dies ni havia desatès el telèfon.

Pel que sembla, els progenitors mantenen un contenciós judicial derivat de la separació. Després de la denúncia, la policia va poder comprovar que tant la mare com el pare ja tenen denúncies prèvies als jutjats i comissaries.

La separació del matrimoni va provocar problemes derivats de la custòdia d'Erik que cal resoldre per la via civil. Tot i això, la mala relació entre els excònjuges dificulta el procés d'arribar a un acord en què el nen no surti perjudicat.

De moment, l'alerta continua activada, amb l'esperança de tronar alguna pista o que la mare decideixi tornar la criatura al pare.