Imatge d'una mare i un nen amb un muntatge amb uns espàrrecs

Una nena troba una granada mentre collia espàrrecs a Catalunya

La nena estava collint espàrrecs amb la seva família quan va trobar l'artefacte explosiu

Catalunya, com és habitual, acostuma a protagonitzar les històries més surrealistes. L'última dels Mossos d'Esquadra és impagable. Però no per surrealista, sinó per perillosa. I és que la protagonista, en aquest cas, ha estat una nena que ha trobat un artefacte explosiu.

Segons expliquen els mateixos Mossos d'Esquadra, una nena va trobar una granada de ma el passat dissabte, 19 de febrer, a Olesa de Bonesvalls, a la comarca de l'Alt Penedès. Segons 'El Caragol', els fets van passar a les 18.30 hores, mentre la nena estava collint espàrrecs amb la seva família. Després d'explicar-ho, els Mossos van desplaçar-se fins al punt on hi havia l'artefacte amb una unitat del TEDAX. 

La secció del cos especialitzada en explosius va recollir l'artefacte amb seguretat. «Una nena troba una granada  a Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès) i els nostres especialistes TEDAX la recullen amb seguretat», han recordat des del cos. 

«Si detecteu un artefacte explosiu, no el toqueu i contacteu amb el 112», diuen. 
 

Dos policies salven la vida d'una nena que s'ofegava

Dos agents de la Policia Local d’Esplugues de Llobregat van salvar la vida de la Martina, una nena de 14 mesos, que s’estava ofegant a la via pública, el 4 de febrer passat. 

Alertats pels crits dels pares de la petita en veure que no respirava, els policies van comprovar que la nena estava inconscient i li van practicar immediatament la maniobra de Heimlich fins que va tornar a respirar. 

Mentre no arribava l’ambulància del SEM, els agents van rebre l’ajuda d’un metge i d’una auxiliar d’infermeria fora de servei. La petita va ser traslladada d’urgència a l’Hospital Sant Joan de Déu on es va recuperar totalment.

La mare i el pare van explicar que la seva filla feia uns dies que tenia febre i es dirigien a l’Hospital Clínica Diagonal quan la mare es va adonar que la seva filla no es movia.

La setmana passada, la família va visitar la comissaria de la Policia Local d’Esplugues per agrair en persona als agents la seva actuació, que segons els metges que van atendre la nena va ser vital perquè sobrevisqués.