Imatge de l'incendi que ha tingut lloc a Roses el 21 de febrer de 2022

Els Agents Rurals revelen la possible causa del gran incendi a l'Alt Empordà

Els Agents ja tenen una primera hipòtesi sobre el motiu que podria haver causat un incendi que ja afecta unes 400 hectàrees

Catalunya continua pendent de l'incendi a Roses. Ara, l'última informació aportada pels Agents Rurals és d'allò més rellevant: tenen una primera hipòtesi sobre l'origen del foc. Tot sembla indicar que la causa del foc podria haver estat una crema de massa forestal mal apagada. La crema es va fer el passat dilluns, 21 de febrer, al matí a Mas Oliva, que és el punt d'origen de l'incendi

Segons TV3, les flames es van apagar en una primera instància, però el foc va ressorgir a causa de la tramuntana. L'incendi ja ha cremat 400 hectàrees. 

Els Agents Rurals investiguen també si aquesta crema de massa forestal estava permesa ahir al matí. I és que quan hi ha previsió de fortes ventades, habitualment, es demana el cessament d'aquesta mena de pràctiques. 

Els Bombers preveuen estabilitzar el foc avui mateix 

D'altra banda, cal destacar que els Bombers de la Generalitat confien que podran estabilitzar durant aquest dimarts l'incendi forestal de Roses, que ja afecta unes 500 hectàrees, segons els Agents Rurals.

L'incendi forestal de Roses que s'ha estès ràpidament empès per la tramuntana, aquesta nit passada
Una crema mal apagada podria ser la causa del foc a Roses. | ACN

El foc, que continua actiu, ja ha arribat a mar. Els Bombers de la Generalitat han intensificat les tasques d'extinció dels dos flancs i hi treballen amb una quarantena de dotacions terrestres i tres d'aèries -dos avions de vigilància i un helicòpter bombarder-.

Els Bombers estan més a prop d'estabilitzar l'incendi de Roses. Així ho ha assegurat el cap de la Regió d'Emergències de Girona, Jordi Martín, que ha insistit en que cal ser prudents però que esperen estabilitzar-lo al llarg del dia d'avui, tenint en compte que el vent ha afluixat i que s'hi han incorporat mitjans aeris.

A hores d'ara, preocupa la zona del cap, que ha impactat contra el mar, i que afecta cala Murta i Montjoi però que ja no temen que el foc s'estengui cap a Cadaqués, per la zona del Pic de l'Àguila. «No hem de patir perquè arribi al miler d'hectàrees, que és el que havíem valorat a primera hora de la nit», ha explicat Martín.

Finalment, cal destacar que els Agents Rurals continuen treballant amb la primera hipòtesi d'una crema de vegetals —o massa forestal— que va ser mal apagada el passat dilluns al matí.