Edifici ensorrat a Peníscola

S'ensorra un edifici de 3 plantes amb persones dins a Peníscola i busquen supervivents

Els bombers treballen a contrarellotge per rescatar els possibles supervivents

Un edifici de tres plantes s'ha ensorrat la tarda d'aquest dimecres, 25 d'agost, a Peníscola, a Castelló. Segons han informat des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló, hi hauria diverses persones atrapades entre la runa.

Encara no estan clares les causes de l'ensorrament i els serveis d'emergència estan treballant per esbrinar-ho. De moment, el 112 ha confirmat que hi ha dues persones atrapades. Els Bombers estan actualment treballant per intentar rescatar-les.

L'ensorrament s'ha produït al voltant de les 20:00 d'aquesta tarda, segons fonts d'Emergències. Fins allà s'ha mobilitzat cinc dotacions de Bombers de les unitats de Rescat i Salvament. També la Unitat Canina de Protecció Civil de la Diputació de Castelló i de la unitat de Maquinària i Logística.

A la zona també hi ha dues unitats del SAMU, un vehicle d'intervenció ràpida i personal divers del centre de salut. Diversos veins han hagut de ser ateso per quadres d'ansietat i alguns, també, per ferides lleus.

A més, els tècnics en estructures de l'Ajuntament de Peníscola estan revisant la resta de l'edifici per avaluar el possible abast dels anys estructurals. 

A causa de l'inicident, les autoritats responsables també han demanat a la gent que no s'acosti a la zona. Ho demanen per tal que no s'obstaculitzi el pas als serveis d'emergències que continuen desplaçant-se fins al lloc dels fets. 

Almenys dues persones atrapades, una d'elles localitzada

L'ensorrament s'ha produït en un edifici de tres plantes situat a la urbanització Font Nova de Peníscola. Les causes dels fets encara es desconeixen, però se sap que almenys dues persones s'hi han quedat atrapades. Així ho ha anunciat el mateix govern de la Generalitat Valenciana.

De les dues persones que es té constància que s'han quedat atrapades, un d'elles ha pogut ser localitzada, tal com ha informat Manolo Nicolás a À Punt. El responsable de comunicació del Consorci Provincial de Bombers de Castelló també ha explicat que encara no se l'ha pogut rescatar per culpa de l'estat de l'edifici. Segons Nicolás, la prioritat ara mateix és poder rescatar les dues persones atrapades i també assegurar la part de l’estructura de l'edifici que encara no ha col·lapsat.