Imatge de recurs d'un restaurant

Un empresari català deixa 4.000 euros de propina en un restaurant per una curiosa raó

L'home va viatjar expressament des de Barcelona fins a Marbella en conèixer que un client havia fet viral una queixa a l'establiment perquè aquest li havia demanat propina tot i gastar 4.000 euros

Un empresari català, Raúl Castañeda, ha deixat més de 4.000 euros de propina per als cambrers d'un restaurant de Marbella, a Màlaga. La raó del gest és que un altre client va fer pública i viral una queixa que criticava, amb la fotografia del tiquet, que després de gastar-se 4.098 euros en un sopar a l'establiment els cambrers li van demanar propina. Castañeda ha explicat que va conèixer el fet a través de les xarxes socials, i es va desplaçar a Andalusia expressament per pagar la mateixa quantitat que l'altre client va pagar.

L'empresari va traslladar-se aquest passat diumenge 22 d'agost amb sis persones més al restaurant, i va seure a la mateixa taula, la 17. Quan va arribar el moment de pagar, va demanar que s'inclogués al compte, com a propina, la factura del client que no havia volgut pagar, de la qual 372 euros corresponien al servei de taula. Per això, sumada la despesa de l'empresari i els altres sis comensals, la factura va pujar fins als 8.719 euros. 

L'empresari ha volgut «tenir un detall amb els cambrers»

Castañeda ha explicat a Efe que volia «tenir un detall amb els cambrers», i ha calculat que, «tenint en compte que l'establiment té uns quinze cambrers, cadascun d'ells es va emportar 270 euros aquella nit només per aquesta taula». D'entrada, més d'un diria que l'empresari n'ha volgut presumir. En el seu perfil d'Instagram, escrivia, dirigint-se a l'altre client: «El mateix import que vas presumir de pagar en un dinar jo el pago de propina als mateixos cambrers amb què et vas emprenyar». «Per cert, molt bon servei», conclou.

Segons la informació localitzada a internet, Raul Castañeda és un pèrit judicial tributari i especialista en la defensa dels seus clients que han patit abusos financers i d'aquells que tenen deutes, ja que també és expert en la cancel·lació de deutes mitjançant la Llei de la Segona Oportunitat. Castañeda és fundador i CEO de l'empresa Preico Jurídicos, a la pàgina web de la qual es pot llegir un article en què aclama la seva capacitat per a haver-se pogut fer ric en tan sols cinc anys.