Desallotgen 200 persones d'un bar de l'Hospitalet per excés d'aforament durant la final de la Champions

La Guàrdia Urbana aixeca acta contra els propietaris de l'establiment, però no sanciona els assistents

Imatge d'una terrassa de bar de l'Hospitalet de Llobregat plena de gom a gom, amb gent asseguda i dreta
La Guàrdia Urbana de l'Hospitalet va desallotjar més de 200 persones d'un bar del municipi aquest passat diumenge a la nit. | Twitter / @SplCme

La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat va desallotjar aquest diumenge a la nit un bar que gairebé triplicava l'aforament permès a la terrassa i al local. Segons informa aquest dimarts el diari 'El Periódico', desenes de persones es van reunir per seguir la final de la Champions League entre el PSG i el Bayern de Munic a l'establiment de l'avinguda del Masnou, al barri de la Florida, un dels més afectats pels rebrots de la Covid-19.

La Unitat d'Intervenció de la Guàrdia Urbana del municipi va fer acte de presència al bar després de rebre la trucada d'un veí, alertat per la multitud de persones reunides al local. Segons fonts policials citades pel mitjà, quan van arribar es van trobar 140 persones a la terrassa, assegudes i dretes, veient el partit, quan la llicència de l'establiment és per a 48 persones. A més, a l'interior del local també es duplicava l'aforament màxim permès, el que suposa altres 50 persones més.

«La majoria no eren client ni estaven consumint res»

Els propietaris del local han explicat a 'El Periódico' que la gent va arribar en massa i va començar a posar a la terrassa taules i cadires que estaven guardades. «Vam posar les taules bé, però va començar a venir gent i agafaven les taules que teníem a part. La majoria no eren clients ni estaven consumint res; nosaltres no els servíem», han declarat els amos.

La terrassa del local compta amb una televisió «bastant gran», motiu pel qual la gent va anar-hi. En aquest sentit, han assegurat que «no els podíem fer fora perquè eren molts. La meva família estava estressada i ens feia por apagar-los la tele», ha assenyalat un dels responsables del bar.

No es va sancionar els assistents

Els agents de la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat han explicat que no es va posar cap sanció als assistents, donada la gran aglomeració de gent i només van ser desallotjats. Fonts policials expliquen que «només van poder actuar tres patrulles i la Unitat d’Intervenció, un total de 12 agents. Amb tanta gent es va decidir no sancionar individualment per evitar riscos».

Finalment, els agents municipals van aixecar actes als amos del bar per «infringir la normativa municipal», ja que hi havia més vetlladors  la terrassa dels que tenien autoritzats, així com per incomplir la normativa sanitària contra la Covid-19.


Comentaris

envia el comentari