Dos agents de la Policia Local de la Jonquera vigilant un pis al carrer Major

Enxampen un lladre multireincident i es fa passar per un turista desorientat al Baix Empordà

El lladre podria haver comès més robatoris amb el mateix modus operandi a la localitat

La Policia Local de Castell-Platja d'Aro, al Baix Empordà ha aconseguit detenir un lladre multireincident. En un primer moment, l'home en qüestió es va fer passar per un turista quan va ser enxampat a l'interior d'un domicili cometent el robatori, però la seva estratègia no va sortir del tot bé. 

Segons publica el 'Diari de Girona', el passat dijous cap a la mitjanit, el lladre va aconseguir entrar al domicili escalant la tanca d'uns dos metres d'alçada. Després de trobar una finestra oberta i entrar a l'edifici, es va trobar amb els inquilins a la primera planta de l'adossat. 

Encara que el lladre va fugir al moment, les víctimes van trucar immediatament a la Policia Local de Platja d'Aro i, gràcies a la descripció que els van proporcionar, van poder aturar el delinqüent al carrer. 

Es va fer passar per un turista desorientat

Quan la policia va enxampar-lo a prop del domicili que havia intentat assaltar, el jove va intentar enganyar als agents. Va dir que era un turista estranger i que s'havia perdut amb el GPS, que per aquest motiu estava a aquella zona en aquelles hores. Segons el mitjà citat anteriorment, la policia va arrestar igualment a l'individu, ja que les explicacions eren inconnexes i corresponia a la descripció facilitada pels veïns assaltats. 

Durant la detenció, el jove va entregar un document d'identitat que era visiblement fals, i en arribar a comissaria ho van poder comprovar. Després, i amb l'ajuda dels Mossos d'Esquadra, van poder confirmar que es tractava d'un lladre reincident: el jove comptava amb una vintena de detencions prèvies, la majoria de delictes contra el patrimoni. 

Es tracta d'un reincident amb antecedents per robatoris amb violència, robatoris a domicili, entre d'altres. Sobretot havia actuat a Barcelona, i aquesta és la primera vegada que se l'ha enxampat en un robatori a Platja d'Aro. És un jove de 23 anys i nacionalitat marroquina, i ara els agents de la Policia Local l'acusen de ser un presumpte autor de robatori amb força a un domicili particular. 

Mateix modus operandi

A més, la Policia Local sospita que aquest mateix individu podria ser l'autor d'uns altres dos robatoris registrats a domicilis amb un modus operandi molt similar en els últims dies a la localitat. El lladre hauria entrat pel jardí i, trobant una finestra oberta, va accedir al domicili i va cometre el robatori. La policia ja ha demanat a les famílies que procurin tancar tota mena de finestres, portes... que hi hagi al domicili, una pràctica molt comuna a l'estiu per tal de refrescar l'habitatge.