Agent de la Guàrdia Civil al costat d'un vehicle del cos policial

Desallotgen 400 universitaris en una festa il·legal en una finca a Espanya

Tots havien pagat la seva entrada prèviament per a acudir al lloc en 8 autobusos

Per molt que es vagi repetint al llarg dels últims mesos, no deixa de sorprendre que hi hagi qui no entengui que la situació de la pandèmia a Espanya segueix sent greu i que encara no ha arribat el moment per a certes celebracions. I és que tots els cap de setmana, arreu de l'estat, se segueixen produint intervencions policials per posar fi a desenes de festes il·legals on s'incompleix tota normativa sanitària contra la Covid-19.

Encara que pugui semblar impossible que se segueixin produint aquest tipus de trobades, hi ha gent que sembla estar disposada, fins i tot, a superar tots els rècords durant aquesta pandèmia. I és que s'han donat casos de festes multitudinàries al llarg d'aquests mesos de toc de queda nocturn, però possiblement poques han arribat a la que es van trobar els agents de la Guàrdia Civil que van intervenir durant, la nit de divendres, en una finca de la localitat madrilenya de Ciempozuelos.

401 van ser els joves que van acudir a una macrofesta universitària que va tenir lloc en aquesta propietat, situada a la carretera M-307. El grup de persones era tan gran que va ser necessari que es desplacessin al lloc dels fets agents de diverses localitats, concretament de Ciempozuelos, Valdemoro, Pinto i Chinchón.

I és que, quan van arribar a el lloc on s'estava produint la celebració, van poder observar que fins allà s'havien desplaçat fins a 8 autobusos, que haurien portat els joves des de Madrid. Concretament, diversos conductors haurien confirmat que els haurien portat des del carrer Almansa de la capital espanyola.

No s'ha informat de com s'hauria fet la convocatòria, però tot fa pensar que es va poder fer en els mateixos campus o a través de les xarxes socials. Fonts policials, han confirmat que tots els assistents eren estudiants universitaris que haurien pagat 40 euros per tot: transports, assistència i begudes.

No es respectava cap mena de mesura de seguretat

A l'interior de la finca, els agents es van trobar amb el grup de centenars de joves, la majoria d'ells sense respectar la distància de seguretat i sense portar mascareta. Estaven en rotllanes bevent dins d'un edifici de la finca, però també fora, on s'havien col·locat multitud de taules i diverses barres, on diversos cambrers els servien les copes.

Els 401 joves assistents seran proposats per rebre una sanció, però no només ells. S'investiga també a promotor de la festa i a l'amo de la propietat, que podrien enfrontar-se a importants multes per aquests fets.