Brittanee Drexel, la noia desapareguda

Desapareix de vacances i descobreixen la terrible veritat 13 anys després

La policia ha trobat el cadàver enterrat en un bosc després de la confessió de l'assassí

Brittanee Drexel, una jove de 17 anys, va desaparèixer el 25 d'abril del 2009 mentre estava de vacances a Myrtle Beach, Carolina del Sud. El seu parador ha estat un misteri durant tots aquests anys. La policia ha trobat ara el cadàver a 56 quilòmetres d'on va desaparèixer.

La troballa no ha estat fortuïta, sinó que els investigadors van aconseguir trobar el nom del sospitós. La pista de Raymond Douglas Moody, amb antecedents per violació, va conduir les autoritats fins al cadàver de la jove. Amb la troballa ha sortit també a la llum la veritat terrible sobre la seva mort.

Raymond, que en el moment dels fets tenia 49 anys, va segrestar, violar i escanyar fins a la mort l'adolescent. «És el pitjor malson, estic de dol per la mort de la meva filla», va dir la mare de la víctima. «No és el final que esperàvem», va declarar l'oficial al capdavant de la investigació.

Va mentir els seus pares

Brittannee Drexel va néixer i va créixer a Nova York, li agradava jugar a futbol i el seu somni era ser infermera. Va néixer amb una minusvalidesa a l'ull que la va obligar a passar pel quiròfan diverses vegades i a portar lents de contacte. La separació dels seus pares, el 2008, la va sumir en una depressió.

Muntatge de la víctima i l'assassí
Última imatge de la víctima i foto de l'assassí | Catalunya Diari

Disposada a superar la seva situació, l'abril del 2009 va demanar permís a la seva mare per anar-se'n de vacances amb el seu xicot i les seves amigues. La seva mare es va negar perquè no coneixia els altres nois i tenia un mal pressentiment. Després de diverses discussions, la noia va dir que se n'anava un parell de dies a casa d'una amiga.

Brittanee va aprofitar l'ocasió per escapar i posar rumb a Myrtle Beach amb els seus amics. Tres dies després va trucar a la seva mare per dir-li que era a la platja, però sense precisar on. Aquella mateixa nit la noia va deixar els seus amics en un bar i es va dirigir fins a un hotel on hi havia un amic seu.

La nit de la seva desaparició

Les càmeres de seguretat mostren la jove entrant a l'hotel a les 20.00 hores. Anava amb una samarreta sense mànigues, pantalons curts, xancles i una bossa. A les 20.45 hores se la veu sortir de l'hotel, i a les 09.15 va enviar l'últim missatge de text al seu xicot que al final no havia viatjat.

El seu xicot, preocupat perquè no podia contactar amb la noia, es va posar en contacte amb els amics. No en sabien res i tampoc els agafava el telèfon, així que s'ho van comunicar a la seva mare. Va ser llavors quan va saber que la seva filla era a Myrtle Beach, i va denunciar la seva desaparició a la policia.

 

La policia va obrir una investigació plena de dificultats i errors des del principi. Només tenien les imatges on sortia de l'hotel fins que se'n perdia el rastre, i no hi havia testimonis ni pistes que els permetessin avançar. Els mesos i els anys van anar passant, i el cas va quedar estancat.

Gir en el cas

Tot va fer un gir el 2016, quan un informant de la policia va explicar a un agent una terrible història sobre el parador de la noia. Va dir que havia estat segrestada i portada per força a una casa abandonada. Allí havia estat violada en grup i assassinada, i el seu cadàver llançat als cocodrils d'un pantà.

La investigació va comprovar que aquesta història no era certa, però hi sortia un nom que seria determinant. Es tracta de Raymond Moody, que l'abril del 2009 estava lliure després de complir una condemna pel segrest i la violació d'una nena de 9 anys. Aquest va passar a ser el principal sospitós.

Muntatge de fotos de la víctima i de l'assassí
Brittanee i Raymond, víctima i assassí | Catalunya Diari

La mateixa nit que Brittanee va desaparèixer, Moody havia estat detingut per conduir amb excés de velocitat. La investigació cada cop se centrava més en el sospitós, que el 4 de maig passat va ser detingut per obstrucció a la justícia. Finalment es va trencar i ho va confessar tot a la policia.

L'assassí va confessar

La policia ha confirmat que l'11 de maig van descobrir el cadàver d'una noia i que les proves d'ADN han confirmat que es tracta de Brittanee Drexel. Raymond Douglas Moody la va violar i la va escanyar aquella mateixa nit. L'endemà va enterrar el seu cadàver al bosc, on seria trobada 13 anys després.

Els pares de Brittanee es van desplaçar fins a Myrtle Beach en conèixer la troballa de la seva filla. «Avui comença un nou capítol, la recerca de Brittanee és ara la recerca per la justícia», va declarar la seva mare. I va agrair als investigadors la perseverança per aclarir la veritat.

Raymond, l'assassí de Brittanee, té avui 62 anys i probablement passarà el que li queda de vida a la presó. Així finalitza un cas que molts no podran oblidar mai, com ara la cap de policia de Myrtle Beach. «Cada oficial té un cas que l'acompanya a cada pensament, i aquest és el meu», va assegurar.