Desarticulada la multinacional dels robatoris a l’AP-7 catalana: més de 150.000 euros de botí i centenars de furts

S'han detingut quinze persones i el jutge n'ha decretat l'ordre d'allunyament de l'autopista, fet que permetrà que no hi tornin a entrar; una mesura que se celebra des del cos de Mossos

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat la banda més activa dels darrers anys en robatoris a turistes a l'autopista AP-7, des de la Jonquera fins a Tarragona.  Els investigadors calculen que han realitzat centenars de furts a l'any i amb aquesta investigació en resolen una cinquantena amb els quals haurien obtingut, segons els Mossos, 150.000 euros.

S'han detingut quinze persones, totes kosovars, de les quals dotze no podran tornar-se a acostar a l'autopista AP-7 a tot l'Estat espanyol.  El jutge ha imposat pels investigats aquesta mesura per evitar la reincidència, un fet comú en aquest tipus de delictes —només a Mossos, tenen 240 antecedents per fets similars el conjunt dels membres de la banda.

L'intendent Josep Guillot, cap de la Divisió de Transports dels Mossos,  celebra aquesta ordre d'allunyament de 200 metres que permetrà evitar que els lladres entrin a l'autopista i si ho fan, malgrat que no protagonitzin cap robatori, podran ser detinguts.

Modus operandi: fer aturar el cotxe per robar diners i bosses de mà

El grup actuava de dues maneres per abordar les seves víctimes.  D'una banda, el modus operandi utilitzat pels autors ha estat la modalitat de punxarodes, que consisteix en que els autors punxen una roda al vehicle de la víctima, posteriorment el segueixen fins que la víctima s'ha d'aturar al voral, moment en què els autors també aprofiten per aturar-se i sostreure els objectes de l'interior del vehicle.