Alguns dels objectes recuperats per la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra després del registre

Desarticulen una banda que robava en vehicles aparcats en pàrquings de pagament a BCN

Els Mossos i la Guàrdia Urbana han detingut cinc persones i un menor d'edat com a presumptes membres del grup criminal

Cop policial contra un grup criminal que es dedicava a robar en cotxes estacionats en aparcaments de pagament de la ciutat de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han desarticulat aquesta banda, detenint cinc persones, d'entre 20 i 39 anys, així com un menor. En aquest sentit, els investigadors calculen que el grup haurien perpetrat més d'una quarantena de delictes.

Les detencions es van fer el passat 9 de març, quan un operatiu policial va realitzar diverses entrades i escorcolls a Barcelona i Badalona. A banda de detenir aquestes cinc persones, que entre totes acumulen 115 antecedents policials, els Mossos també van intervenir telèfons mòbils, ordinadors, maletes plenes de roba, documents personals, aparells mèdics i 4.000 euros en efectiu.

Un dels arrestats, a presó

La banda estava formada per set persones, dues de les quals van ser arrestades i empresonades fa dues setmanes. Els cinc detinguts aquest dimecres van passar a disposició del jutjat de guàrdia, que va decretar l'ingrés a presó d'un d'ells. La resta d'arrestats van quedar en llibertat amb càrrecs i amb l'ordre de prohibició d'entrada als aparcaments i la retirada del passaport.

Pel que fa al menor d'edat detingut, la Fiscalia va decretar el seu ingrés a un centre de protecció.

Així actuava la banda criminal

Els Mossos d'Esquadra han explicat que el grup desarticulat actuava de manera coordinada, accedint als aparcaments en cotxe per cometre els robatoris de manera ràpida i evitant ser detectats pels vigilants de seguretat privada. En aquest sentit, buscaven vehicles d'empreses de lloguer, de turistes o de particulars, fixant-se si contenien algun objecte de valor.

Una vegada identificat el seu objectiu, trencaven els vidres de les portes i s'enduien tot el que trobaven a l'interior dels vehicles. Els lladres actuaven de manera ràpida i en diversos vehicles, fugint del lloc dels fets sense que els vigilants els poguessin atrapar. Si es donava cas que els guàrdies els descobrien, no dubtaven a fer ús de la violència i la intimidació.

Nova estratègia policial

Durant el 2021, les denúncies d'usuaris per aquesta mena de robatoris van incrementar-se de manera important, motiu pel qual els Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona van incrementar el patrullatge al voltant dels aparcaments de pagament, per tal de prevenir els delictes i dissuadir els lladres.

L'operatiu d'aquesta setmana s'emmarca en aquesta nova estratègia policial, que inclou la possibilitat d'obtenir ordres judicials que impedeixin als lladres multireincidents accedir als aparcaments de pagament de la ciutat.