Dos agents dels Mossos d'Esquadra detenint una persona

El jove delinqüent que ha intentat segrestar dos nens d'una llar d'infants de Catalunya

El personal del centre i diversos pares es van encarregar de frustrar el delicte

Una llar d'infants de Catalunya va estar a punt de viure una gran tragèdia. En concret, van estar a punt de succeir el centre escolar Somriure, de Terrassa, Per sort, tot va quedar en un gran ensurt i no va passar res de gravetat.

I és que parlem d'un intent de segrest que va acabar frustrat. Un jove de 20 anys va voler assaltar el centre per segrestar dos infants. La intervenció de diversos ciutadans va ser clau perquè tot sortís bé.

Diversos veïns del barri de Terrassa on està situada la llar d'infants assenyalen que l'acusat és un home conflictiu i molt conegut al veïnat. Actualment es troba a la presó per ordre del jutjat d'instrucció 1 de Terrassa.

Dues mans agafant-se a dos barrots de presó.
L'acusat ja és a presó | CEDIDA

El que va poder ser, i per sort, no va ser

Tot va passar a la guarderia Somriure, quan els infants ja es preparaven per abandonar les seves classes. Tal com apunten les autoritats, va ser en aquell moment quan el jove de 20 anys va prendre la decisió d'assaltar el centre i intentar segrestar dos dels nens.

L'home, que presumptament no té cap relació amb els dos petits que volia raptar, va ser reconegut per un dels pares. I és que és una persona molt coneguda al barri pels múltiples aldarulls que ha protagonitzat.

Afortunadament, diversos pares i docents del centre van aconseguir detenir el delicte, i van alertar les autoritats policials. Quan aquestes es van personar al lloc, van procedir a la detenció de l'acusat.

Aquest divendres 11 de març, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat que el jove està acusat de detenció il·legal i homicidi dolós, tots dos en grau de temptativa. És per això que l'autor dels fets ha ingressat a la presó.

No és la primera vegada que fa saltar les alarmes al barri

A aquest intent de segrest se li sumen altres aldarulls en què el jove, nascut el 2001 i de nacionalitat marroquina, ha estat el presumpte autor. Fa tan sols uns dies, va ser arrestat per la Policia de Terrassa per llençar mobles pel balcó i per atacar les autoritats policials.

Imatge d'una mestra d'escola amb els seus alumnes
L'home va intentar segrestar els nens | EP

Al barri és molt conegut pels incidents, i els veïns ja el caracteritzen com una persona molt conflictiva. És més, tal com asseguren els pares, quan aquest va ser detingut, portava un ganivet a les mans, cosa que significa que podria haver comès un delicte molt més greu.

Finalment, van aconseguir que el jove no entrés a la llar d'infants, però aquí no s'acaba la cosa. Abans que arribessin els agents policials, l'acusat va intentar fugir, entrant a un bloc de pisos molt proper. Segons El Món Terrassa, va trencar la porta de vidre de l'entrada per accedir-hi.

Viu en una nau no gaire llunyana al centre escolar

Des de l'Ajuntament de Terrassa, han informat a través de les xarxes socials sobre el terrible succés. A més, s'ha pogut saber que el jove d'origen marroquí vivia en una nau industrial en desús, situada al carrer de Biscaia.

A causa de l'intent de segrest de dos nens de l'escola bressol, el consistori ha pres la decisió d'actuar i tapiar la instal·lació per evitar l'accés de més persones. D'altra banda, detallen que l'autor dels fets no vivia tot sol. Residia amb dues persones més.

Les autoritats policials creuen que l'acusat podria estar implicat en un altre delicte de fa uns dies. I és que va aparèixer el cadàver d'un home en una casa abandonada, i els agents han obert un procés de recerca per trobar el culpable del tràgic crim.