Desarticulen una banda de traficants de marihuana que operava al Montsià

Han detingut onze persones i ha intervingut 35 quilos de droga | La substància provenia de Jaén i s'envasava a Vinaròs

Imatge de la droga comissada per part de la Policia Nacional
Imatge de la droga comissada per part de la Policia Nacional | Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han detingut onze persones i han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de marihuana. Durant la investigació, s’han intervingut fins a 35 quilos de droga, empaquetada al buit en bosses de plàstic i preparada per al consum. Al municipi de Vinaròs, a Castelló, els policies hi van trobar un centre d’envasatge, ocultació i transport de les substàncies prohibides.

Segons fonts policials, les indagacions van començar el passat mes de desembre, després d’una sèrie de robatoris amb força en diferents xalets de la localitat de Linares, a Jaén.

Un primer detingut, amb nou quilos de droga

Fetes diverses gestions, els agents van detenir un dels investigats quan duia un carregament de nou quilos de marihuana, cosa que va fer sospitar sobre l’existència d’una banda organitzada dedicada al tràfic de drogues.

Les investigacions posteriors van confirmar aquest propòsit i van permetre descobrir el ‘modus operandi’ del grup. Part de l’organització, instal·lada a Linares, s’encarregava del cultiu, tractament, recollida i envasat de la marihuana que, posteriorment, es venia a una altra branca de la banda, amb base a Vinaròs i Sant Carles de la Ràpita, al Montsià.

Un o dos viatges setmanals a Jaén

Després de diverses indagacions, la Policia Nacional va intervenir a Vinaròs prop de 25 quilos de marihuana dins del vehicle d’un dels investigats, droga que havia adquirit a Linares. Els agents van poder determinar que els integrants de la xarxa feien un o dos viatges setmanals a la localitat andalusa, per tal de comprar droga.

A la nau de la localitat castellonina, els policies hi van intervenir 10 quilos de marihuana envasada al buit. A més, hi van trobar una màquina envasadora, humidificadors, escalfadors, bosses de plàstic, motxilles per ocultar la droga i tretze palets amb ceràmica —amb espais buits—, amb una capacitat per transportar uns 1.000 quilos de droga.

Destí, Europa

Per les quantitats i l’estat de la droga, perfectament envasada al buit i preparada, els investigadors consideren que el destí final de la marihuana era el transport i distribució a d’altres països europeus.

Durant la investigació, s’han detingut un total d’onze persones a Linares (2), Vinaròs (5) i a la demarcació de Tarragona (4). En total, s’han fet nou registres, a Jaén (3), en diverses localitats de Castelló (4) i a Tarragona (2), on s’han intervingut 35 quilos de marihuana, 1.425 euros en efectiu, una pistola i el seu carregador municionat, amb tretze cartutxos blindats i diversos vehicles.


Comentaris

envia el comentari